Το WhatsApp θα επιτρέψει σύντομα την αποστολή και τη λήψη χρημάτων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το WhatsApp θα λανσάρει το Pay, μια υπηρεσία πληρωμής για κινητές συσκευές που δοκιμάζεται στην Ινδία. Το τελευταίο θα είναι επίσης το πρώτο που θα σερβιριστεί κατά την έναρξη της υπηρεσίας που αναμένεται το 2019.

whatsapp

Με WhatsApp Pay, θα είναι δυνατή η αποστολή και λήψη χρημάτων όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Αυτή η υπηρεσία θα μπορούσε να ξεκινήσει στην Ινδία μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον Will Cathcart, επικεφαλής του τμήματος WhatsApp στο Facebook. ” Πιστεύουμε ότι αυτό θα επιταχύνει την οικονομική ένταξη και θα φέρει αξία στους Ινδούς πολίτες σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία

WhatsApp Pay: μια νέα υπηρεσία πληρωμών για κινητά που ξεκίνησε στα τέλη του 2019

Τελικά, η υπηρεσία θα διατεθεί επίσης διεθνώς, με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο και 500 εκατομμύρια χρήστες WhatsApp. Προς το παρόν, έχουμε λίγες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας, εκτός από το ότι θα αποθηκεύει δεδομένα πιστωτικών καρτών όπως συστήματα πληρωμών όπως το Google Pay και το Apple Pay.

Αυτό θα επιτρέψει την πραγματοποίηση πληρωμών τόσο εύκολα όσο και την αποστολή μηνύματος στο WhatsApp, χωρίς να χρειάζεται να εισάγετε τραπεζικά στοιχεία κάθε φορά. Ως υπενθύμιση, το Facebook προσφέρει ήδη μια παρόμοια δυνατότητα στο Messenger. Γνωρίζοντας ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κρυπτογράφηση Libra έως το 2020, μπορούμε να εξετάσουμε πλήρως την ενσωμάτωση εικονικού νομίσματος σε αυτά τα συστήματα. Το Facebook και το WhatsApp θα μπορούσαν επομένως να γίνουν πλατφόρμες ανταλλαγής Libra.

Προς το παρόν, αυτό δεν είναι δεδομένο. Η κοινοπραξία Libra, που αποτελείται από πολλές εταιρείες όπως η Mastercard, η Visa, η PayPal και η Iliad, αντιμετωπίζει έντονη αντίθεση από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Η δημιουργία του θα μπορούσε να γίνει μόνο με κόστος πολλών παραχωρήσεων σε σύγκριση με τις αρχικές φιλοδοξίες.

Πηγή: Business Today