Το WhatsApp είναι διαθέσιμο στο KaiOS, το λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα όπως το Nokia 8110

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το WhatsApp έχει πλέον μια επίσημη έκδοση για τις λειτουργίες του τηλεφώνου που τροφοδοτούνται από το KaiOS, το λειτουργικό σύστημα που βρίσκεται σε πολλά βασικά τηλέφωνα, όπως η επανέκδοση του Nokia 8110. Η εφαρμογή προσφέρει όλες τις βασικές δυνατότητες της κλασικής έκδοσης που διατίθεται σε Android και iOS: κλήσεις, μηνύματα κειμένου και ήχου, και τα λοιπά.

Τα κινητά τηλέφωνα αυξάνονται. Στις αναδυόμενες χώρες, εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν βασικά τηλέφωνα χωρίς Android και iOS. Στη Δύση, η Nokia με την επανέκδοση παλαιών μοντέλων λατρείας όπως το Nokia 8110 παίζει νοσταλγία για να προσελκύσει πολλούς χρήστες. Το WhatsApp γίνεται μια προσβάσιμη εφαρμογή για αυτούς χάρη στο KaiOS, το σύστημα που τροφοδοτεί τα περισσότερα τηλέφωνα με δυνατότητα λειτουργίας.

WhatsApp στο KaiOS: η εφαρμογή γίνεται προσβάσιμη σε εκατομμύρια χρήστες

Το WhatsApp κυκλοφόρησε σταδιακά σε ορισμένες συσκευές Κάιος τους τελευταίους μήνες. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Nokia 8110 από τον Απρίλιο, αλλά μόνο στην Ινδία. Το Facebook μόλις κυκλοφόρησε τη σταθερή έκδοση που είναι συμβατή με πολλά μοντέλα κινητών τηλεφώνων: το Cat B35, το Doro 7060, το JioPhone και το JioPhone 2, το MTN Smart, το Orange Sanza, για να μην αναφέρουμε το Nokia 8110 από την HMD Global που είναι πιο γνωστό στις περιοχές μας.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν το πλεονέκτημα να προσφέρουν αρκετές ημέρες αυτονομίας ενώ προσφέρουν δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, γεγονός που τους επιτρέπει να είναι συμβατά με εφαρμογές όπως το YouTube. Τώρα, αυτό ισχύει και για το WhatsApp, το οποίο είναι ήδη η πιο κατεβασμένη εφαρμογή στο Google Play Store.

Επί του παρόντος, περισσότερα από 100 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα λειτουργούν υπό το KaiOS σε περισσότερες από 100 χώρες. Αυτές οι συσκευές, οι οποίες έχουν γενικά μνήμη RAM 256 έως 512MB μπορεί τώρα εγκαταστήστε το WhatsApp από το KaiStore. Από το τρίτο τρίμηνο του 2019, πολλά μοντέλα κινητών τηλεφώνων θα διατεθούν με την εφαρμογή προεγκατεστημένη.