Το WhatsApp δοκιμάζει μηνύματα που καταστρέφονται όπως στο Snapchat

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το WhatsApp δοκιμάζει επί του παρόντος τη δυνατότητα εγγραφής μηνυμάτων που αυτοκαταστρέφονται μετά από έναν καθορισμένο από τον χρήστη χρόνο. Ένα χαρακτηριστικό που θυμίζει το Snapchat – αλλά το οποίο αρχίζει να βρίσκεται στον διαγωνισμό, ειδικά στο Telegram ή στο Gmail.

Το WhatsApp δοκιμάζει μια νέα πιθανότητα: την αποστολή μηνυμάτων με ημερομηνία λήξης. Η νέα λειτουργία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκδοση 2.19.275 της εφαρμογής Android – αλλά περιλαμβάνει ένα στοιχείο διακομιστή, το οποίο εξακολουθεί να περιορίζει την πρόσβαση σε ορισμένους χρήστες beta. Το WhatsApp σάς επιτρέπει ήδη να διαγράψετε μηνύματα και άλλο περιεχόμενο μετά την αποστολή, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το WhatsApp προσθέτει τα αυτοκαταστροφικά μηνύματα

Εν ολίγοις, αυτή η νέα λειτουργικότητα καθιστά δυνατή την αυτοματοποίηση αυτής της εργασίας, για παράδειγμα όταν μεταφέρετε ευαίσθητα έγγραφα. Προφανώς, αυτή η καινοτομία προκαλεί τον τρόπο λειτουργίας του Snapchat – την επαναστατική εφαρμογή που ποτέ δεν κατάφερε να αγοράσει το Facebook.

Έχουμε ήδη δει την ομάδα του Mark Zuckerberg, η οποία τώρα συγκεντρώνει Facebook, Instagram και WhatsApp, να αναπτύσσει λειτουργίες που θυμίζουν Snapchat, όπως το Stories, σε άλλες εφαρμογές της. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή τη φορά, το Facebook ακολουθεί τους ανταγωνιστές του που αναπτύσσουν παρόμοιες λειτουργίες.

Μπορούμε, για παράδειγμα, να αναφέρουμε το Gmail, το οποίο έχει προσθέσει τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων αυτοκαταστροφής, ή Telegram που απέκτησε πρόσφατα μια παρόμοια λειτουργικότητα. Προς το παρόν, σας είπαμε, αυτή η λειτουργία βρίσκεται σε δοκιμή. Μπορείτε να το κάνετε να εμφανίζεται κάνοντας χειροκίνητη λήψη του APK της έκδοσης beta 2.19.275 μέσω του συνδέσμου στο τέλος του άρθρου, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα λειτουργήσει.

Όπως εξήγησαν οι συνάδελφοί μας στο WABetaInfo, στην αρχή της ανακάλυψης, φαίνεται ότι αυτά τα μηνύματα ενεργοποιούνται επίσης μέσω ενός στοιχείου διακομιστή. Και ότι δεν το βλέπουν ακόμη όλοι όσοι εγκαθιστούν αυτήν την έκδοση.

Διαβάστε επίσης: WhatsApp – μην κάνετε κλικ σε ένα κουμπί κοινής χρήσης

Τι πιστεύετε για αυτό το χαρακτηριστικό; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

WhatsApp 2.19.275 beta στο APKMirror