Το WhatsApp δεν θα λειτουργεί πλέον στα Windows Phone από τις 31 Δεκεμβρίου 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το WhatsApp θα σταματήσει να λειτουργεί σε όλα τα smartphone που είναι εξοπλισμένα με Windows Phone από τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων θα εξαφανιστεί ακόμη και από το κατάστημα της Microsoft εκείνη την ημερομηνία. Για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp, οι πιο πρόσφατοι χρήστες των Windows 10 Mobile θα πρέπει να μετεγκατασταθούν σε Android ή iOS.

Όπως ανακοινώθηκε, το Windows Phone τελειώνει αργά. Το 2018, η Microsoft απέσυρε επίσης την πώληση των τελευταίων συμβατών smartphone. Τον Δεκέμβριο του 2019, το κατάστημα εφαρμογών θα κλείσει ακόμη και τις πόρτες του μόνιμα. ” Οι χρήστες των Windows 10 Mobile δεν θα λαμβάνουν πλέον νέες δωρεάν ενημερώσεις ασφαλείας, ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, δωρεάν υποστήριξη ή ενημερώσεις περιεχομένου από τη Microsoft ” Η Microsoft προειδοποιεί.

Μετά από μια τελική ενημέρωση, η οποία θα εφαρμοστεί στις 10 Δεκεμβρίου, Το WhatsApp δεν θα λειτουργεί πλέον σε Windows Phone. Λίγες εβδομάδες αργότερα, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα εξαφανιστεί από το Store. ” Δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε κανένα λειτουργικό σύστημα Windows Phone μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2019 ″ Το WhatsApp είπε σε δελτίο τύπου στον ιστότοπό του. Οι σπάνιοι χρήστες του κινητού λειτουργικού συστήματος της Microsoft θα πρέπει επομένως να κάνουν χωρίς WhatsApp. Ως υπενθύμιση, ο οριστικός θάνατος του Windows Phone έχει προγραμματιστεί για το 2020, μετά από χρόνια αργής αγωνίας.

Διαβάστε επίσης: Το WhatsApp δεν λειτουργεί πλέον σε 1 δισεκατομμύριο smartphone από το 2019

Μόνο μία λύση: εγκαταλείψτε το Windows Phone για Android ή iOS

Για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp, οι χρήστες των Windows Phone δεν έχουν άλλη λύση: πρέπει απολύτως ανταλλάξτε το τρέχον τηλέφωνό τους για ένα smartphone Android ή iPhone. Στην ιστοσελίδα της, η Microsoft δεν διστάζει να ωθήσει τους τελευταίους χρήστες του λειτουργικού της συστήματος προς τον ανταγωνισμό. “Μετά το τέλος της υποστήριξης για Windows 10 Mobile, συνιστούμε στους πελάτες μας να μεταβούν σε μια συσκευή Android ή iOS” καταλήγει η αμερικανική εταιρεία. Χρησιμοποιήσατε ακόμα ένα smartphone με Windows Phone; Πρόκειται να μεταβείτε σε Android ή iOS; Περιμένουμε την κατάθεσή σας στα σχόλια.