Το Waze στο Android αναφέρει χιόνι στο δρόμο σε πραγματικό χρόνο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Waze παρουσιάζει μια νέα δυνατότητα για τους χρήστες του: μια ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο για χιονισμένους δρόμους. Αυτή η λειτουργία, η οποία εμφανίζεται τη στιγμή της πρώτης χιονόπτωσης και την παραμονή των Χριστουγέννων, προστίθεται στις ειδοποιήσεις για πάγο και βροχή.

Το Waze δεν χρησιμοποιείται μόνο για τον υπολογισμό μιας έξυπνης διαδρομής για να φτάσετε σε έναν προορισμό αποφεύγοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση ή για τον υπολογισμό του κόστους μιας διαδρομής με βάση τη συμπερίληψη της τιμής των διοδίων. Είναι επίσης ένα σύστημα προειδοποίησης διαδρομής που προειδοποιεί τον οδηγό για ορισμένους κινδύνους. Τα πιο συνηθισμένα (και τα πιο χρησιμοποιημένα) είναι τροχαία ατυχήματα. Σε λίγες στιγμές, ένας χρήστης του Waze μπορεί να ειδοποιήσει ολόκληρη την κοινότητα του Waze για ένα τροχαίο ατύχημα, ώστε άλλοι οδηγοί να μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει για οχήματα που έχουν καταστραφεί στο δρόμο.

Ο ίδιος τύπος ειδοποίησης υπάρχει επίσης στο Waze για καιρικές συνθήκες που αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος. Η βροχή και ο πάγος υποστηρίζονται ήδη στη διεπαφή. Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, προστέθηκε μια τρίτη κλιματική κατάσταση: χιόνι. Υπάρχουν δύο προειδοποιήσεις στο Waze για την αντιμετώπιση των νιφάδων χιονιού που πέφτουν. Πρώτα, προειδοποιήστε εάν υπάρχουν λωρίδες κυκλοφορίας καλυμμένες με χιόνι, ώστε να επιτρέπεται σε άλλους οδηγούς να τις αποφύγουν. Στη συνέχεια, αναφέρετε πότε οι δρόμοι έχουν απαλλαγεί από χιόνι και είναι και πάλι περαστικοί.

Μια σαφώς ορατή ειδοποίηση

Η ειδοποίηση εμφανίζεται στη διεπαφή άλλων χρηστών με μπλε κύκλο με πολλές αποχρώσεις που σκοτεινιάζουν σταδιακά στο κέντρο του αναφερόμενου συμβάντος. Επιπλέον, εμφανίζεται μια ειδοποίηση με ένα συμπαγές πορτοκαλί χρώμα στο επόμενο βήμα πλοήγησης. Αδύνατο να χάσετε. Το στιγμιότυπο οθόνης που συνοδεύει αυτό το άρθρο υποβλήθηκε από τη βρετανική θυγατρική της Waze.

waze προειδοποίηση χιονιού

“Με αυτή τη νέα λειτουργικότητα, επιτρέπουμε στα 13 εκατομμύρια Wazers στη Γαλλία να προσεγγίσουν τη διαδρομή διακοπών με πολύ πιο γαλήνιο τρόπο”, εξηγεί ο Jérôme Marty, Γενικός Διευθυντής της Waze της Γαλλίας σε δελτίο τύπου. Σε αυτό το ίδιο δελτίο τύπου, η Waze ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με την ασφαλιστική εταιρεία GMF, η οποία μπορεί να εμφανίζει ειδοποιήσεις σχετικά με τις καιρικές συνθήκες στην πορεία, όπως καλές πρακτικές οδήγησης σε περίπτωση χιονόπτωσης (διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα συγκεκριμένο φυσικά η ορατότητα της επωνυμίας).

Διαβάστε επίσης: Το Waze είναι τελικά συμβατό με τον Βοηθό Google, όπως και στους Χάρτες Google

Αυτή η νέα λειτουργία του Waze είναι προφανώς επίκαιρη. Πρώτον, οι διακοπές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσουν σύντομα στη Γαλλία (όπως οπουδήποτε αλλού). Στη συνέχεια, οι θερμοκρασίες έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και οι πρώτες χιονοπτώσεις έχουν αναφερθεί στις Άλπεις. Σύμφωνα με τον Waze, οι μισοί Βρετανοί επιλέγουν να μην βγουν στο δρόμο τις χιονισμένες μέρες. Οι ηγέτες του Waze ελπίζουν επομένως να μειώσουν αυτό το ποσοστό μεταξύ των χρηστών τους.