Το Waze εμφανίζει τις τιμές διοδίων και τις ειδοποιήσεις “Paris Respire”

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Waze εμφανίζει τώρα την τιμή των διοδίων και τις ειδοποιήσεις “Paris Respire” μέσω μιας ενημέρωσης. Η κοινότητα των χρηστών κινητοποιήθηκε για να ανακοινώσει τις τιμές των 54 αυτοκινητόδρομων με διόδια στη Γαλλία, ενώ οι Παριζιάνοι θα ειδοποιηθούν για την είσοδό τους σε μία από τις 23 περιοχές που έκλεισαν από το δημαρχείο της πρωτεύουσας τις Κυριακές και τις αργίες. και σε περίπτωση αιχμής ρύπανσης.

Πίστωση: Waze

Η εμφάνιση των τιμών διοδίων στο Waze προοριζόταν προς το παρόν μόνο για έναν μικρό αριθμό χρηστών στο iOS, αλλά αυτό είναι, η δυνατότητα πρόσβασης σε όλους μέσω μιας απλής ενημέρωσης. Αυτή η δυνατότητα καλωσορίσματος δεν απαιτεί ειδική ενεργοποίηση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε την επιθυμητή διαδρομή και η εφαρμογή θα εμφανίζει κανονικά την τιμή των διοδίων που αντιμετωπίζονται στο ταξίδι, και στην πραγματικότητα το συνολικό κόστος του ταξιδιού σας, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται φυσικά το καύσιμο.

Χάρη στην προσθήκη διοδίων, το Waze προσφέρει τώρα εναλλακτικές διαδρομές, συχνά μακρύτερες αλλά λιγότερο ακριβές, ακριβώς για την αποφυγή διοδίων. Εμφανίζεται επίσης το κόστος αυτών των εναλλακτικών διαδρομών. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Waze δεν πλησίασε τις εταιρείες αυτοκινητοδρόμων για να λάβει τις τιμές διοδίων. Ήταν οι χρήστες του Waze / συντάκτες χαρτών, οι Wazeurs, που κοινοποίησαν αυτές τις πληροφορίες στην εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Το Waze στο Android αναφέρει χιόνι στο δρόμο σε πραγματικό χρόνο

Υποσχόμενη αλλά ελλιπής

Στην πραγματικότητα, επί του παρόντος υπάρχουν μόνο 54 αυτοκινητόδρομοι με διόδια από τους 142 που υπάρχουν στη Γαλλία. Ανάλογα με τη διαδρομή, ενδέχεται να μην έχουμε πρόσβαση στις τιμές των διοδίων. Αυτό ήταν για παράδειγμα η περίπτωση μας όταν προσομοιώσαμε ένα ταξίδι στη Μασσαλία-Τουλούζη, όπου εμφανίστηκε το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος: ” η κοινότητα Waze εργάζεται σκληρά για να προσθέσει τιμές διοδίων στην περιοχή σας ».

Ως εκ τούτου, θα είναι απαραίτητο να αναλάβετε υπομονετικά το πρόβλημα ή να συμμετάσχετε στην πολεμική προσπάθεια συμπληρώνοντας τα κενά. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες τιμές που εμφανίζονται από το Waze ενδέχεται να διαφέρουν από τις πραγματικές τιμές, καθώς οι τιμές ορισμένων διοδίων ποικίλλουν ανάλογα με την ημέρα ή την ώρα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται σε αυτήν την ενημέρωση, οι ειδοποιήσεις “Paris Respire”. Οι οδηγοί στο Ile-de-France θα λάβουν τώρα μια ειδοποίηση για να τους προειδοποιήσουν για την είσοδό τους σε μία από τις 23 περιοχές που είναι κλειστές για κυκλοφορία από το δημαρχείο του Παρισιού τις Κυριακές, τις αργίες και κατά τη διάρκεια των κορυφών ρύπανσης. Μετά τη δημιουργία του αυτοκόλλητου Crit’Air το 2018, η Waze θέλει να ενθαρρύνει ” στην πιο υπεύθυνη οδήγηση “ χάρη σε αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό.

Πηγή: δελτίο τύπου