Το Twitter υπόσχεται να σταματήσει να συμπιέζει φωτογραφίες JPEG που τις στέλνετε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Από σήμερα, το Twitter υπόσχεται να μην επανασυμπιέζει εικόνες JPEG που αποστέλλονται από χρήστες. Επομένως, θα μπορείτε τελικά να δημοσιεύετε tweets συνοδευόμενα από φωτογραφίες στην αρχική τους ποιότητα.

Twitter

Όπως σχεδόν όλα τα κοινωνικά δίκτυα και ιστότοποι μικρο-blogging, Το Twitter χρησιμοποιούσε τη συμπίεση εικόνων που οι χρήστες έβαλαν ως συνημμένο στο tweet τους. Αυτή η περίοδος έχει τελειώσει. Σε ένα tweet (απαραίτητα), ένας εκπρόσωπος του ιστότοπου εξηγεί ότι τοΟι εικόνες jpeg που αποστέλλονται από χρήστες δεν θα χάνονται πλέον λόγω συμπίεσης στους διακομιστές Twitter.

Όχι άλλη συμπίεση, αλλά απώλεια δεδομένων EXIF

Στο tweet του, ο εκπρόσωπος Nolan O’Brien δίνει ένα παράδειγμα μιας φωτογραφίας που έχει υποστεί μόνο μια πολύ μικρή συμπίεση πριν αποσταλεί στο Twitter. Καταλαμβάνει περισσότερα από 1,6 MB, είναι πολύ καλής ποιότητας. Φυσικά, οι εικόνες που βλέπετε σε μικρογραφίες στο Twitter είναι συμπιεσμένες. Για να απολαύσετε μη συμπιεσμένες φωτογραφίες, πρέπει να κάνετε κλικ στις ίδιες μικρογραφίες.

Διαβάστε επίσης: Το Twitter δεν θα διαγράψει τελικά κανένα ανενεργό λογαριασμό λόγω των θανάτων του

Ωστόσο, το Twitter προσθέτει αυτό Τα δεδομένα EXIF ​​(μορφή αρχείου ανταλλαγής εικόνας) θα διαγραφούν. Ως υπενθύμιση, αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την καταγραφή διαφόρων πληροφοριών σχετικά με μια φωτογραφία, όπως η ημερομηνία λήψης, οι ρυθμίσεις της κάμερας, η τοποθεσία λήψης της φωτογραφίας κ.λπ.

Η πρωτοβουλία Twitter είναι μέχρι στιγμής μια μεμονωμένη περίπτωση. Το Facebook από την πλευρά του συνεχίζει να επανασυμπιέζει συστηματικά όλες τις φωτογραφίες που τις στέλνετε, μερικές φορές με αποτελέσματα κακής ποιότητας. Το Instagram κάνει το ίδιο, αν και το δίκτυο προσπάθησε να κάνει προσπάθειες πριν από λίγα χρόνια για να μειώσει το επίπεδο συμπίεσης των εικόνων. Μόνο οι κάτοχοι ενός πρόσφατου smartphone Samsung έχουν το δικαίωμα να επωφεληθούν από την καλύτερη ποιότητα εικόνας στο κοινωνικό δίκτυο. Ελπίζουμε τώρα ότι όλα τα κοινωνικά δίκτυα θα ακολουθήσουν τα βήματα του Twitter.

Πηγή: Nolan O’Brien / Twitter