Το Twitter τελικά δεν θα διαγράψει κανένα ανενεργό λογαριασμό λόγω θανάτων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ενημέρωση Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Το Twitter αποφάσισε τελικά να μην διαγράψει έναν ανενεργό λογαριασμό αυτή τη στιγμή. Το δίκτυο εξηγεί σε μια σειρά tweets ότι αυτή η διαγραφή λογαριασμού οφείλεται στην εφαρμογή του GDPR στην Ευρώπη, αλλά εν τω μεταξύ πολλοί χρήστες έχουν επισημάνει στην εταιρεία ότι κινδυνεύει να διαγράψει πολλούς λογαριασμούς αποθανόντων χρηστών. – τα οποία ωστόσο λειτουργούν ως εικονικές στήλες μνημείων.

Το Twitter εξηγεί: «Σας ακούσαμε σχετικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στους λογαριασμούς του αποθανόντος. Ήταν κάτι που μας διέφυγε. Δεν θα διαγράψουμε έναν ανενεργό λογαριασμό έως ότου δημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο ώστε οι άνθρωποι να θυμούνται λογαριασμούς ». Αυτή η δυνατότητα υπάρχει ήδη σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, ιδίως στο Facebook. Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία από το δίκτυο του Jack Dorsey.

Εδώ είναι αυτό που γράψαμε στο άρθρο μας που δημοσιεύτηκε αρχικά στις 27 Νοεμβρίου 2019:

Το Twitter θα διαγράψει όλους τους λογαριασμούς που ήταν ανενεργοί για περισσότερο από 6 μήνες από τις 11 Δεκεμβρίου 2019. Το κοινωνικό δίκτυο προειδοποιεί επί του παρόντος μέλη που δεν έχουν συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό μέσω email. Τους επόμενους μήνες, πολλά δημοφιλή ονόματα χρήστη, όπως @Florian, @George ή @Romain, θα γίνουν διαθέσιμα.

“Για να διατηρήσετε ενεργό τον λογαριασμό σας, φροντίστε να συνδεθείτε και να κάνετε Tweet τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες. Οι λογαριασμοί μπορούν να διαγραφούν οριστικά σε περίπτωση παρατεταμένης αδράνειας “ Ανακοίνωση Twitter στον επίσημο ιστότοπό του. Το κοινωνικό δίκτυο θα αρχίσει να καθαρίζεται 11 Δεκεμβρίου 2019.

“Καλούμε τους χρήστες του Διαδικτύου να συνδέονται τακτικά στο Twitter” συνοψίζει την πλατφόρμα. Η αμερικανική εταιρεία δικαιολογεί αυτό το νέο μέτρο από το ” δέσμευση για εξυπηρέτηση της δημόσιας συνομιλίας ». Διαγράφοντας ανενεργούς λογαριασμούς, το Twitter επιδιώκει ουσιαστικά καταπολέμηση της διάδοσης ψεύτικων ειδήσεων ή απάτες. Ένας λογαριασμός που δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πιθανό να παραβιαστεί για να διαδώσει ψευδείς πληροφορίες.

Αυτό το νέο μέτρο θα το επιτρέψει επίσης ελευθερώστε ένα μεγάλο αριθμό ονομάτων χρήστη. Στη θεωρία, λοιπόν, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να ανακτήσετε ένα συγκεκριμένο όνομα χρήστη, όπως για παράδειγμα το @Florian. Δεν θα χρειαστεί πλέον να βάλετε ένα σύμβολο ή έναν αριθμό δίπλα στο όνομά σας ή στο όνομα της σελίδας σας, για να αποκτήσετε τη λαβή του Twitter. Η επέμβαση θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και “Όχι μόνο μια μέρα”, καθορίζει το Twitter. Επομένως, μην περιμένετε να κυκλοφορήσουν εκατομμύρια ονόματα στις 11 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Το Twitter δοκιμάζει τον προγραμματισμό των tweets, έτσι μοιάζει η διεπαφή

Το Twitter προειδοποιεί ανενεργούς χρήστες μέσω email

Δεν προκαλεί έκπληξη, το Twitter προσπαθεί να ειδοποιήσει τους χρήστες για ανενεργούς λογαριασμούς για αυτήν την αλλαγή πολιτικής. Εάν έχετε έναν ανενεργό λογαριασμό για 6 μήνες, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως εξής: “Πρέπει να συνδεθείτε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη πριν από τις 11 Δεκεμβρίου 2019, διαφορετικά ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί οριστικά από το Twitter”.

Για να διατηρήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας και να μην χάσετε όλους τους συνδρομητές σας, πρέπει απλώς να συνδεθείτε πριν από την προθεσμία. Προφανώς το κάνετε δεν χρειάζεται να δημοσιεύσετε ένα tweet. Για να προσδιοριστεί εάν ένας ανενεργός λογαριασμός, το κοινωνικό δίκτυο λαμβάνει υπόψη μόνο τη σύνδεση του χρήστη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλατφόρμα έχει καθαρίσει ανενεργούς λογαριασμούς. Το 2018, το Twitter διέγραψε έως και 6% των λογαριασμών μέσα σε μια εβδομάδα. ” Ο αριθμός των οπαδών ενός λογαριασμού είναι μία από τις πιο σημαντικές πληροφορίες στο Twitter. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτός ο αριθμός είναι δίκαιος και σχετικός » στη συνέχεια εξήγησε το κοινωνικό δίκτυο. Για να αποφευχθούν αναστολές ή υπερβολικές πιέσεις, το Twitter συνιστά συνδεθείτε τουλάχιστον μία φορά το μήνα, μην στέλνετε πάρα πολλά αιτήματα και αναφορές ταυτόχρονα και αποφύγετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα.