Το Twitter σύντομα θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ποιος μπορεί να απαντήσει στα tweets σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ενημέρωση 12:03 :

Το Twitter επικοινώνησε μαζί μας για να διευκρινίσει ότι οι νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο θα είναι αρχικά ένα απλό πείραμα beta με μικρό αριθμό χρηστών που επιλέγονται από την εταιρεία.

Το Twitter ανακοινώνει στο περιθώριο του CES 2020 αρκετές αλλαγές που θα επηρεάσουν τα 330 εκατομμύρια χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Μεταξύ αυτών των νέων δυνατοτήτων είναι η δυνατότητα επιλογής ποιος μπορεί να ανταποκριθεί σε ορισμένα από τα tweets σας. Ή μια νέα παρουσίαση εμπνευσμένη από το Reddit για καλύτερη παρακολούθηση των συνομιλιών.

Τα στελέχη του Twitter εκμεταλλεύτηκαν το CES 2020 για να μιλήσουν για πολλά νέα χαρακτηριστικά που θα ωφελήσουν την εμπειρία των χρηστών τους επόμενους μήνες. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τύπου, ο διαχειριστής προϊόντων του κοινωνικού δικτύου Kayvon Beykpour αιτιολογεί αυτές τις αλλαγές: “Οι δημόσιες συνομιλίες έχουν αξία μόνο όταν είναι αρκετά υγιείς για τους ανθρώπους επιθυμείτε να συμμετάσχετε […] πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ακεραιότητα των πληροφοριών που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στην πλατφόρμα είναι υψηλή ».

Η πιο πολυσυζητημένη αλλαγή είναι η δυνατότητα αποτροπής σχολιασμού ορισμένων tweets από όλους. Έτσι θα είναι δυνατό να περιορίσετε τις απαντήσεις σε ολόκληρη την κοινότητα του Twitter, μια ομάδα ατόμων που παρακολουθείτε και αναφέρετε, μια ομάδα ατόμων που αναφέρετε συγκεκριμένα σε ένα tweet ή να απαγορεύσετε σε κανέναν να απαντήσει. Αυτός ο νέος τύπος tweets έχει μεταγλωττιστεί Δήλωση – δεν γνωρίζουμε εάν αυτός ο όρος θα μεταφραστεί στα γαλλικά, σημαίνει κυριολεκτικά “Communiqué”.

Ένα νέο εικονίδιο θα εμφανιστεί στην κάτω δεξιά γωνία για να δείξει ότι δεν είναι δυνατό να απαντήσετε στο εν λόγω tweet. Η ιδέα πίσω Δήλωση, είναι να αποφευχθούν οι πάρα πολλές καταστάσεις όπου οι χρήστες παρενοχλούνται από μέλη της κοινότητας. Θα πρέπει επίσης να επιτρέπει σε πολλούς ηθοποιούς, όπως μάρκες, διασημότητες και πολιτικές προσωπικότητες να ελέγχουν καλύτερα την επικοινωνία τους. Το Twitter διευκρινίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη του που είναι υπεύθυνη για τη μετριοπάθεια έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο.

Διαβάστε επίσης: Το Twitter δοκιμάζει τον προγραμματισμό των tweets, έτσι μοιάζει η διεπαφή

Περισσότερα από τα μισά καταχρηστικά tweets έχουν πλέον αφαιρεθεί από το κοινωνικό δίκτυο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Δήλωση φτάνει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Αλλά δεν είναι η μόνη σημαντική αλλαγή που σχεδιάζει η εταιρεία: το Twitter θέλει επίσης να αλλάξει την παρουσίαση των συνομιλιών, ξεκινώντας από τις εφαρμογές Android και iOS. Έτσι, μπορούν να επισημανθούν διάφορα μέρη μιας συνομιλίας και η παρουσίαση των απαντήσεων θα εσοχή για περισσότερη αναγνωσιμότητα, σαν νήματα στο Reddit.

Πηγή: The Verge