Το Twitter παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί τους αριθμούς τηλεφώνου των χρηστών για διαφήμιση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Twitter έχει αναγνωρίσει ότι οι αριθμοί τηλεφώνου και οι διευθύνσεις email των χρηστών έχουν χρησιμοποιηθεί για διαφημιστικούς σκοπούς, αν και αυτά τα δεδομένα πιστεύεται ότι είναι ιδιωτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την ασφάλεια λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Τρίτη, Κελάδημα συγνώμη που είχα “ακούσια” χρήση αριθμών τηλεφώνου και διευθύνσεων email χρήστες να προβάλλουν στοχευμένες διαφημίσεις. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για λόγους ασφαλείας λογαριασμού. Οι αριθμοί τηλεφώνου και οι διευθύνσεις που παρέχονται από τους χρήστες για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων διατέθηκαν από “λάθος” στις επιχειρήσεις για την προβολή εξατομικευμένων διαφημίσεων.

Το Twitter ζητά συγγνώμη για την παροχή αριθμών τηλεφώνου σε διαφημιζόμενους

Αυτά τα δεδομένα “ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί κατά λάθος για διαφημιστικούς σκοπούς”, παραδέχτηκε το Twitter σε δελτίο τύπου. «Ήταν λάθος και ζητούμε συγγνώμη (…). Λυπούμαστε πολύ και λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά », δήλωσε το κοινωνικό δίκτυο, χωρίς να διευκρινίσει πόσους χρήστες έχουν επηρεαστεί από αυτήν την παραβίαση δεδομένων. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ενισχύει την εμπιστοσύνη των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό το είδος συμβάντος.

Πριν από μερικούς μήνες, το Facebook αναγνώρισε μια παρόμοια κατάσταση. Οι αριθμοί τηλεφώνου που παρείχαν οι χρήστες για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων χρησιμοποιήθηκαν για το στόχευση διαφήμισης. Προστέθηκε σε αυτό το γεγονός ότι 419 εκατομμύρια αριθμοί τηλεφώνου που σχετίζονται με προφίλ χρηστών έχουν παραμείνει σε έναν μη ασφαλή δημόσιο διακομιστή Facebook, καθιστώντας αυτά τα δεδομένα προσβάσιμα σε όλους. Το Twitter αναγνώρισε επίσης πέρυσι ότι οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών αποθηκεύτηκαν σε διαγραφή σε ένα εσωτερικό αρχείο καταγραφής. Αυτά τα διαδοχικά σκάνδαλα ώθησαν τις ρυθμιστικές αρχές σε πολλές χώρες να αναλάβουν δράση.