Το Twitter αποκλείει κινούμενα PNG μετά από επίθεση επιληψίας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιανουαρίου 2020 στις 10 ώρες και 27 λεπτά

Ο ιστότοπος microblogging Twitter ανακοινώνει ότι η μορφή APNG, ή κινούμενη PNG, δεν θα είναι πλέον συμβατή με την υπηρεσία της. Αυτός ο τύπος αρχείου, ο οποίος παρακάμπτει ορισμένες προστασίες στο Twitter, θα είχε χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί στον λογαριασμό μιας αμερικανικής ένωσης αφιερωμένης στην καταπολέμηση της επιληψίας.

Όλοι γνωρίζετε τι είναι η επιληψία. Είναι ένα σύνολο νευρολογικών καταστάσεων που εκδηλώνονται σε επαναλαμβανόμενες κρίσεις, προκαλείται από προσωρινή δυσλειτουργία του εγκεφάλου. Προκαλούνται από κόπωση, άγχος ή έλλειψη ύπνου. Η πιο γνωστή αιτία, αλλά όχι η πιο συνηθισμένη, είναι η διέγερση του φωτός: μια ταχεία και διαλείπουσα διαδοχή σημάτων μπορεί να προκαλέσει τεχνητά μια κρίση. Για παράδειγμα, ένα στροβοσκόπιο ή το αναβοσβήσιμο μιας οθόνης.

Διαβάστε επίσης: Amazon Ring: ένας χάκερ χαράσσει την κάμερα, κατασκοπεύει την οικογένεια και τρομοκρατεί το κορίτσι

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρκετοί σύλλογοι παλεύουν για την επιληψία, εξηγώντας τι είναι και διδάσκοντας σε όλους τα σωστά πράγματα που πρέπει να κάνουν σε ένα άτομο όταν έχει μια κρίση. Ένα από αυτά ονομάζεται «Ίδρυμα Επιληψίας». Όπως πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, είναι παρούσα σε κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του Twitter. Ο λογαριασμός του δέχθηκε επίθεση πρόσφατα με τη μορφή σύντομων κινούμενων σχεδίων στροβοσκόπιων που ακολουθούν το ένα το άλλο και συμβάλλουν στην πρόκληση επιληπτικών κρίσεων σε εκείνους που τους παρακολουθούν.

Μία μορφή που δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί

Αυτή η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Εθνικού Μήνα Ευαισθητοποίησης Επιληψίας που διοργανώθηκε στον Ατλαντικό, ήταν δυνατή επειδή η μορφή των κινούμενων σχεδίων είναι APNG ή κινούμενη PNG. Είναι σαν κινούμενο GIF, αλλά με PNG. Και, πάνω απ ‘όλα, εκμεταλλεύεται τη μορφή APNGένα σφάλμα Twitter που παρακάμπτει τις ρυθμίσεις αυτόματης αναπαραγωγής. Η ιστορία δεν λέει πόσα άτομα επηρεάστηκαν.

Σε απάντηση, το Twitter έλαβε την απόφαση απαγορεύουν τη χρήση κινούμενων PNG σε tweets έως ότου επιλυθεί το σφάλμα αυτόματης αναπαραγωγής. Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του αφιερωμένο στην προσβασιμότητα (το οποίο μπορείτε να βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου), το Twitter εξηγεί ότι έλαβε αυτήν την απόφαση προκειμένου να προσφέρει σε όλους μια ασφαλή εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook απαγορεύει λογαριασμούς που χρησιμοποιούν φωτογραφίες προφίλ που δημιουργούνται από AI

Το ίδρυμα, εν τω μεταξύ, άσκησε αγωγή εναντίον των κατόχων των εμπλεκόμενων λογαριασμών βάσει προηγούμενων υποθέσεων. Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που μια κινούμενη εικόνα στοχεύει μια επιληπτική. Το 2016, ένα δικαστήριο του Τέξας έκρινε ότι μια τέτοια εικόνα θεωρείται θανατηφόρο όπλο.

Πηγή: The Verge