Το Tinder προσφέρει νέες δυνατότητες για την προστασία ατόμων LGBT

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Tinder ανακοινώνει την ανάπτυξη νέων λειτουργιών που απευθύνονται σε άτομα ΛΟΑΤ. Εκτός από τώρα που τους ειδοποιεί όταν ταξιδεύουν σε επικίνδυνες χώρες, η εφαρμογή γνωριμιών τους επιτρέπει να αποκρύψουν προσωρινά το προφίλ τους.

Tinder ενημερώσεις με νέες δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για άτομα στην κοινότητα LGBT. Σε ένα δελτίο τύπου, ο συντάκτης το θυμάται αυτό 69 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία. Το πρόστιμο κυμαίνεται από χώρα σε χώρα. Το να είσαι ομοφυλόφιλος, για παράδειγμα, τιμωρείται με θάνατο σε 11 χώρες. Άλλα κράτη προβλέπουν ποινή φυλάκισης έως 10 ετών.

Το Tinder ειδοποιεί τους ΛΟΑΤ άτομα όταν βρίσκονται σε επικίνδυνες χώρες

Ονομάζεται Traveller Alert, το νέο προσάναμμα φτάνει στα μέσα της περιόδου των διακοπών για ΛΟΑΤ άτομα που ταξιδεύουν σε δυνητικά επικίνδυνες χώρες. ” Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες μας γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν, ώστε να λάβουν τις προφυλάξεις τους

Μόλις ενεργοποιηθεί, αυτή η λειτουργία αποκρύπτει αυτόματα τα προφίλ των χρηστών όταν ταξιδεύουν σε χώρες όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη κατά την έκδοση ειδοποίησης. Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει να αποχωρήσει από αυτήν τη λειτουργία καμουφλάζ ή να το διατηρήσει για όλη τη διάρκεια της διαμονής του.

Διαβάστε επίσης : Παρακώλυση πληρωμών μέσω του Play Store

Εάν αποφασίσει να δημοσιοποιήσει το προφίλ του ούτως ή άλλως, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή η ταυτότητα του φύλου του θα κρυφτεί, ώστε να μην μπορεί να ταυτιστεί από την επιβολή του νόμου ή από άτομα που ενδέχεται να τον στοχεύσουν. Η νέα ενημέρωση Tinder ανακοινώνεται για τις επόμενες ημέρες σε Android και iOS.

Πηγή: Tinder