Το Tinder αποκλείει πληρωμές μέσω του Play Store, όπως το Netflix και το Spotify

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Tinder αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το σύστημα πληρωμών του Play Store και τώρα ανακατευθύνει τους χρήστες σε μία από τις δικές του σελίδες στο ταμείο. Ένας τρόπος να σταματήσετε να πληρώνετε την προμήθεια 30% που αξιώνει η Google για κάθε συναλλαγή. Οι Netflix και Spotify έκαναν επίσης αυτήν την επιλογή, ενώ τα Epic Games είχαν ακόμη αποφασίσει να μην προσφέρουν το Fortnite στο Play Store για αυτόν τον λόγο.

tinder

Ο Tinder βαρεθεί να μοιραστεί τις συνταγές του με την Google. Ο εκδότης της εφαρμογής γνωριμιών αποφάσισε να μην αφήσει πλέον το Play Store να διαχειρίζεται τις αγορές που πραγματοποιούνται στην εφαρμογή από τους χρήστες του σε Android, αναφέρει το Bloomberg. Οι χρήστες ανακατευθύνονται στον ιστότοπο Tinder όταν θέλουν να εγγραφούν ή να παραγγείλουν. Ένα σύστημα που είναι λίγο λιγότερο πρακτικό για τους πελάτες, αλλά το οποίο καθιστά δυνατή την αποφυγή της προμήθειας 30% που επιβάλλεται από την εταιρεία Mountain View σε συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος πληρωμών του καταστήματος εφαρμογών Google. Προς το παρόν, το App Store δεν επηρεάζεται από αυτήν την αλλαγή.

Play Store: Το Tinder ακολουθεί μια διαδρομή που εντοπίστηκε από το Netflix και το Spotify

Μια απόφαση που λαμβάνεται ενώ ένα κλίμα δυσπιστίας απέναντι στα καταστήματα γίνεται όλο και περισσότερο. Πριν από τον Tinder, υπήρχαν και άλλα μεγάλα ονόματα. Το Netflix παρακάμπτει το Play Store και το App Store για νέες συνδρομές εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ditto για Spotify. Οι εκδότες πιστεύουν ότι έχουν γίνει αρκετά σημαντικοί και απαραίτητοι για τους χρήστες, ώστε να μπορούν να πάνε χωρίς την Google και την Apple για πληρωμή. Τα Epic Games αρνήθηκαν ακόμη και να προσφέρουν το Fortnite στο Play Store για αυτόν τον λόγο.

Διαβάστε επίσης: Tinder: μια άνευ προηγουμένου έρευνα αποκαλύπτει πώς οι αλγόριθμοί της χειρίζονται τη χρονολόγηση

Το αμερικανικό στούντιο ανάπτυξης έχει ξεκινήσει ακόμη και έναν πόλεμο για αυτό το θέμα στον κόσμο των παιχνιδιών PC. Το Epic Games Store παρουσιάζεται εδώ και μήνες ως εναλλακτική λύση για τον γίγαντα Steam. Το επιχείρημά του να πείσει τους παίκτες και τους προγραμματιστές: την εφαρμογή προμήθειας μόνο 12% στις πωλήσεις, έναντι 30% για το Steam, όπως στο Play Store και στο App Store. Μια πολιτική που επιτρέπει στη διαδικασία να προσφέρει μερικά αποκλειστικά, το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα είναι αναμφίβολα αυτή του Metro Exodus, το οποίο αποσύρθηκε από το Steam όταν ήταν διαθέσιμο για προπαραγγελία.

Πηγή: Bloomberg