Το TF1 θέλει να ομαδοποιήσει τα κανάλια ανά θέμα στο TNT, αλλά το BFM TV αρνείται

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 16 Δεκεμβρίου 2019 στις 23 ώρες 03 λεπτά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το TF1 ξεκίνησε εκ νέου τη συζήτηση για την ομαδοποίηση των καναλιών ειδήσεων που μεταδίδονται στο TNT. Επιθυμώντας να είναι δίπλα-δίπλα όπως στα ψηφιακά μπουκέτα, το TF1 αντιμετώπισε αντίσταση από την τηλεόραση BFM. Διαφορετικές προβολές την παραμονή της κυκλοφορίας δύο καναλιών, 14 και 19.

Εάν ψάχνετε κανάλια ειδήσεων που δεν μεταδίδονται στο TNT στα ψηφιακά πακέτα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, θα τα βρείτε γενικά ομαδοποιημένα. Αυτό περιλαμβάνει κυρίως τη Γαλλία 24 (εκτός του Île-de-France), το LCP 24/24, το BFM Business, το La Chaîne Météo, το Euronews, το CNN, το BBC World News, το Al Jazeera κ.λπ. Εκτός από το SFR, τα πιο κοινά κανάλια ειδήσεων (BFM TV, CNews, LCI και France Info) τοποθετούνται με την ίδια αρίθμηση όπως στο TNT για να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους θεατές. Αντίστοιχα κανάλια 15, 16, 26 και 27.

Διαβάστε επίσης: Τηλεοπτική άδεια για smartphone και υπολογιστές, ο Υπουργός Πολιτισμού ξεκινά τη συζήτηση

Αυτή η τοποθέτηση, η οποία αλλάζει πολύ σπάνια (πάντοτε για να μην βιάζονται συνήθειες), τίθεται υπό αμφισβήτηση από τον TF1, ιδιοκτήτη της LCI. Ο Thierry Thuillier, διευθυντής πληροφοριών για την ομάδα, ήταν ο καλεσμένος του Buzz des Médias, του εβδομαδιαίου αφιερωμένου στα νέα των ΜΜΕ από το Figaro. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, το αφεντικό εξηγεί ότι θέλει “Μια ομαδοποίηση όλων των καναλιών ειδήσεων στο ίδιο μπλοκ”.

Εξηγεί ότι αυτό ισχύει ήδη σε ορισμένα κουτιά (που δεν είναι απολύτως αλήθεια). Υπάρχουν δύο στόχοι: η καταπολέμηση του «ψεύτικου νέου» και η συγκέντρωση όλων «της ποικιλομορφίας των απόψεων». Θα είχε βρει στο France Info, του οποίου το 24ωρο κανάλι ειδήσεων είναι προσβάσιμο στο TNT για τρία χρόνια, σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα. Σημειώστε ότι το ανώτερο οπτικοακουστικό συμβούλιο μπορεί να επιβάλει νομικά μια αλλαγή στην αρίθμηση.

Η τηλεόραση BFM έχει τα πάντα να χάσει

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Altice, ιδιοκτήτρια της τηλεόρασης BFM, εξηγεί ότι το μπουκέτο TNT διαθέτει τρία ιδιωτικά κανάλια συνεχούς πληροφόρησης (LCI, CNews και του) και ότι μόνο ένα από τα τρία είναι διαθέσιμο. «ισορροπημένο. Μαντέψτε ποιο; BFM TV φυσικά. Σε συνέντευξη με τον Le Figaro, ο Alain Weill, αφεντικό της Altice, το εξήγησεμια αλλαγή στην αρίθμηση θα εξασθενίσει οικονομικά τα κανάλια. Θα ήταν «μια μέθοδος που θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματική», είπε.

Πρέπει να ειπωθεί ότι η τηλεόραση BFM θα χάσει τα πάντα εάν αμφισβητηθεί η θέση της στο κανάλι 15. Πράγματι, εκτός από το LCP, το BFM TV είναι το πρώτο κανάλι πληροφοριών στην αύξουσα αρίθμηση του TNT. Ακολούθησε το CNews (για το οποίο κανένας εκπρόσωπος δεν μίλησε για το θέμα). Και στο άλλο άκρο της αρίθμησης, στο τέλος, είναι η LCI και η France Info που θα έχουν τα πάντα για να κερδίσουν (ή, τουλάχιστον, τίποτα να χάσουν) εάν πραγματοποιήθηκε μια αλλαγή. Μπορούμε να δούμε ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει.

Διαβάστε επίσης: IPTV: η παράνομη παρακολούθηση του Netflix και των συνδρομητικών καναλιών φέρνει τους χάκερ 1 δισεκατομμύριο ευρώ / έτος

Αλλά μια άλλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο. Ένα γεγονός που ανησυχεί πολύ τον Alain Weill. Η Γαλλία 4 και η Γαλλία Ο θα αποχωρήσουν από το δίκτυο TNT εθνικό πριν από το τέλος του επόμενου έτους, απελευθερώνοντας τα κανάλια 14 και 19. Εάν η CSA επιλέξει να τοποθετήσει τη Γαλλία Info στο κανάλι 14 (και όχι τα γενικά τοπικά κανάλια), ακριβώς μπροστά από το BFMTV, η θέση του τελευταίου θα μειωθεί. Θα μπορούσε τότε να προχωρήσει το LCI στο κανάλι 19 για να αποφευχθεί μια κατάφωρη ανισορροπία. Και οι τέσσερις αλυσίδες θα επανενωθούν (με CStar και Gulli στη μέση). Απομένει να δούμε ποιος θα ασκήσει το ισχυρότερο λόμπι στην CSA …

Πηγή: Freebox Universe