Το Tesla Model 3 στο Autopilot προκαλεί συντριβή με αυτοκίνητο της αστυνομίας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 ώρες και 13 λεπτά

Ένα μοντέλο Tesla 3 με ενεργοποιημένο το Autopilot έπεσε σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο στο Norwalk, Κονέκτικατ (ΗΠΑ). Ο οδηγός του οχήματος ισχυρίζεται ότι έχει ενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο μόνο για λίγο. Ευτυχώς, η σύγκρουση δεν είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς.

Φωτογραφική πίστωση: Αστυνομία του Κονέκτικατ

Αυτό το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, ένα Tesla Model 3 του οποίου ενεργοποιήθηκε το Autopilot συντριβή σε αστυνομικό αυτοκίνητο παρκαρισμένο δίπλα σε κατεστραμμένο όχημα, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από την Electrek. Σύμφωνα με την Αστυνομική Δύναμη Norwalk, δύο αξιωματικοί ήταν έτοιμοι να εκκενώσουν το κατεστραμμένο αυτοκίνητο από το δρόμο. Προφανώς περίμεναν ένα ρυμουλκούμενο φορτηγό.

Αφού χτύπησε τα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, το Tesla Model 3 συνέχισε για μερικά μέτρα. “Ο οδηγός του Tesla δήλωσε ότι έβαλε το όχημά του σε αυτόματο πιλότο για να ηρεμήσει το σκυλί του που ήταν στο πίσω κάθισμα” Αναφορά της αστυνομίας των ΗΠΑ στο Facebook. Σύμφωνα με τον οδηγό, το Autopilot δεν παρέμεινε για πολύ.

Παρά τις εξηγήσεις του, ο αυτοκινητιστής “Έλαβε κλήση για απερίσκεπτη οδήγηση και κίνδυνο”. Η αστυνομία δεν θεωρεί τον αυτόματο πιλότο μια δικαιολογία για την απόσπαση της οδήγησης. “Κατά την οδήγηση ενός οχήματος, απαιτείται η πλήρης προσοχή σας ανά πάσα στιγμή για να διασφαλιστεί η ασφαλής οδήγηση” συνεχίζει το δελτίο τύπου από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Το Tesla Model X – Η ηθοποιός πορνό δείχνει την αποτελεσματικότητα του Autopilot

Η Tesla συνιστά να κρατάτε τα χέρια σας στο τιμόνι

“Το αυτόματο πιλότο προορίζεται για χρήση από έναν πλήρως προσεκτικό οδηγό, ο οποίος έχει τα χέρια του στο τιμόνι και είναι έτοιμος να αναλάβει ανά πάσα στιγμή” εξηγεί η εταιρεία της Elon Musk στον ιστότοπό της. Ακόμα και με το αυτόματο πιλότο, είναι επιτακτική ανάγκη να κρατάτε τα χέρια σας στον τροχό. Εάν όχι, ένας ήχος κλήσης θα σας καλέσει να παραγγείλετε. Δεύτερον, το Tesla θα επιβραδύνει και θα πέσει πίσω στην άκρη του δρόμου. Σε αυτήν την περίπτωση, φαντάζουμε ότι το κουδούνι δεν απέτρεψε τον οδηγό να αφαιρέσει τα χέρια του από το τιμόνι.

Προς το παρόν, κανένα αυτοκίνητο δεν είναι ακόμη 100% αυτόνομο, επισημαίνει ο Tesla. “Παρόλο που αυτές οι λειτουργίες έχουν σχεδιαστεί για να γίνονται πιο αποδοτικές με την πάροδο του χρόνου, οι λειτουργίες που ενεργοποιούνται αυτήν τη στιγμή δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο” προειδοποιεί την εταιρεία αυτοκινήτων. Πολλοί οδηγοί διατρέχουν κινδύνους όταν είναι ενεργοποιημένο το Autopilot. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένας νεκρός οδηγός μεθυσμένος ακόμη και κοιμήθηκε στο τιμόνι του Tesla Model S. Κατά τη διάρκεια κάθε τέτοιας εκδήλωσης, ο Tesla καταδικάζει έντονα την απερισκεψία. Τι πιστεύετε για αυτό το μικρό ατύχημα; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Electrek