Το Tesla Cybertruck θα πρέπει να υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις για να είναι νόμιμο στην Ευρώπη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 17 Δεκεμβρίου 2019 στις 16 ώρες και 10 λεπτά

Ως έχει, το Tesla Cybertruck δεν μπορεί να εγκριθεί στην Ευρώπη. Η ηλεκτρική παραλαβή δεν συμμορφώνεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Για να εγκριθεί, το όχημα θα πρέπει να υποβληθεί σε σημαντικές τροποποιήσεις.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το Cybertruck της Tesla, του οποίου ο άτυπος σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα διαχωριστικός. Παρά τις διαφορετικές απόψεις, το ηλεκτρικό pick-up δημιουργεί ήδη έντονο ενθουσιασμό, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία προπαραγγελίας που παρουσιάστηκαν πριν από μερικές εβδομάδες από τον Elon Musk. Ωστόσο, οι πελάτες δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι πολύ γρήγορα για να διατηρήσουν το αντίγραφο τους, επειδή η τελική έκδοση του οχήματος θα μπορούσε να είναι διαφορετική από αυτήν που παρουσίασε ο κατασκευαστής, ειδικά στην παλιά ήπειρο.

Πράγματι, για να αποκτήσετε ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις, “Βαθές αλλαγές στη βασική δομή” είναι απαραίτητες σύμφωνα με τον Stefan Teller, έναν Γερμανό εμπειρογνώμονα που ειδικεύεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα στον τομέα της ασφάλειας των αυτοκινήτων. ο Cybertruck δεν συμμορφώνεται ήδη με τα αμερικανικά πρότυπα και ακόμη λιγότερο στην Ευρώπη όπου οι κανονισμοί είναι πολύ πιο αυστηροί.

Cybertuck: κίνδυνος για την ασφάλεια των πεζών και των επιβατών

Ο Stefan Teller που εργάζεται για τη γερμανική οργάνωση ασφάλειας SGS-TÜV ενώνει έναν άλλο Αυστραλό εμπειρογνώμονα ο οποίος είπε πριν από μερικές εβδομάδες ότι ο γωνιακός σχεδιασμός και ο άκαμπτος σχεδιασμός του Tesla Cybertruck θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών. «Το μπροστινό μέρος του οχήματος δεν πρέπει να είναι άκαμπτο και ομοιογενές. Ο προφυλακτήρας και η κουκούλα πρέπει να είναι σε θέση να απορροφούν ενέργεια για την προστασία των πεζών », δήλωσε ο ειδικός στο περιοδικό Automobilwoche.

Επιπλέον, όταν συμβαίνει ατύχημα, το σκληρό σώμα του Cybertruck μπορεί να μην υποστεί σημαντική παραμόρφωση, αλλά ο αντίκτυπος θα μεταφερθεί στους επιβάτες του. Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμη και οι αερόσακοι δεν θα επαρκούσαν για την ασφάλεια των επιβατών. Ο ειδικός εξηγεί ότι σε αντίθεση με την αμερικανική αγορά, υπάρχει μια αυστηρή διαδικασία έγκρισης που περιλαμβάνει τη μάρκα, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ανεξάρτητες εταιρείες όπως η TÜV. Ως έχει, η ηλεκτρική παραλαβή θα αποτύχει στις ευρωπαϊκές δοκιμές, αναγκάζοντας τον κατασκευαστή να κάνει αλλαγές στο σχεδιασμό και τη δομή του οχήματος.

Πηγή: Automobilewoche