Το TCL μετατρέπει μια τηλεόραση σε οθόνη παιχνιδιών με δυναμικό ρυθμό ανανέωσης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η TCL ανακοίνωσε την άφιξη του μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης σε ορισμένες οικογένειες τηλεοράσεων premium και υψηλών προδιαγραφών. Η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει με προγραμματισμένη ενημέρωση για την άνοιξη. Επιπλέον, η TCL σχεδιάζει να ενσωματώσει μια νέα λειτουργία παιχνιδιού πιστοποιημένη από την THX.

Όπως κάθε χρόνο, η TCL ήταν παρούσα στο Λας Βέγκας για να παρουσιάσει νέα προϊόντα σε διάφορες κατηγορίες. Μίνι-τηλεοράσεις LED. Ηχομονωμένες μπάρες Dolby. Ζεύγη αυτόνομων ακουστικών τύπου AirPods. Ή τα smartphone (τα πιο φιλόδοξα μοντέλα των οποίων θα προσφέρονται με τη δική του μάρκα και όχι αυτά του καταλόγου τους, Alcatel ή BlackBerry). Ωστόσο, σε όλες αυτές τις ανακοινώσεις, τίποτα δεν προσελκύει περισσότερη προσοχή από τις καινοτομίες άλλων εμπορικών σημάτων στη Νεβάδα. Πρέπει να κοιτάξετε λίγο πιο λεπτομερώς για να ανακαλύψετε δύο ενδιαφέροντα μικρά κομμάτια πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης: Η LG παρουσιάζει τις νέες της OLED Smart TV στο CES 2020, μάθετε τι νέο υπάρχει

Αυτές οι δύο καινοτομίες αφορούν τον πληθυσμό των παικτών, ένα τμήμα που το TCL δεν χρησιμοποιείται απαραίτητα για την αντιμετώπιση, αλλά το οποίο ωστόσο έχει αγοραστική δύναμη ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους όσον αφορά την εικόνα και την ανταπόκριση. Πρώτες πληροφορίες, η TCL έχει προγραμματίσει να αναπτύξει μια ενημέρωση για συγκεκριμένες τηλεοράσεις μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης, μια τεχνολογία που έχει ήδη εφαρμοστεί σε ορισμένες οθόνες που προορίζονται για παίκτες.

Μια τηλεόραση για την αντικατάσταση μιας οθόνης παιχνιδιών

Η ιδέα είναι απλή: η τηλεόραση θα προσαρμόσει δυναμικά το ρυθμό καρέ σύμφωνα με το περιεχόμενο ή το μέσο. Εάν ένα παιχνίδι ή κονσόλα έχει καλύτερη απόδοση στα 90Hz, η τηλεόραση θα προσαρμοστεί. Προφανώς, ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης θα εξαρτηθεί από κάθε μοντέλο. Ωστόσο, η TCL λέει ότι ορισμένα μοντέλα θα φτάσουν τα 120Hz, όπως οι οθόνες παιχνιδιών. Η ενημέρωση που θα περιλαμβάνει αυτήν τη δυνατότητα θα φέρει επίσης συμβατότητα με το πρωτόκολλο eARC (που αποτελεί μέρος του προτύπου HDMI 2.1) που επιτρέπει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ συμβατών συσκευών.

Διαβάστε επίσης: Το G-Sync της Nvidia φτάνει σε αυτές τις LG OLED Smart TV

Δεύτερον, η TCL συνεργάστηκε με την THX για τη δημιουργία μιας νέας λειτουργίας παιχνιδιού για τις συμβατές και πιστοποιημένες τηλεοράσεις της. Αυτή η νέα λειτουργία, που ονομάζεται ” Λειτουργία πιστοποιημένου THX », Βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις τηλεόρασης για χρήση βιντεοπαιχνιδιών. Χρώμα. Αντίθεση. Λάμψη. Και το ίδιο προφίλ ήχου. Δυστυχώς, η TCL δεν ανέφερε λεπτομερώς τις διαφορές μεταξύ μιας κλασικής λειτουργίας κινηματογράφου και αυτής της νέας λειτουργίας παιχνιδιού. Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε την άφιξη των πρώτων πιστοποιημένων και συμβατών μοντέλων, τα οποία αναμένονται σε ολόκληρο τον Ατλαντικό κατά τη διάρκεια του έτους.