Το Steam θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το Google Stadia με τη δική του προσφορά Cloud Gaming

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετά τη Microsoft, το Google ή ακόμα και το Nvidia, ένας άλλος παίκτης πρόκειται να εισέλθει στην αγορά του Cloud Gaming. Η Valve, η οποία κατέχει την πλατφόρμα Steam, σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται πάνω στην ιδέα μιας υπηρεσίας που προσφέρει ροή παιχνιδιού.

Steam

Αν πιστεύουμε ότι το tweet που μόλις δημοσιεύτηκε ο λογαριασμός Steam Database, Η Valve θα ήθελε να ανοίξει τη δική της υπηρεσία Cloud Gaming. Στη συνέχεια, η διάσημη πλατφόρμα θα προσθέσει μια νέα συμβολοσειρά στο τόξο της και θα αποτρέψει τα σχέδια των άλλων τεχνολογικών γιγάντων που είναι Microsoft ή Google.

Εάν η Shadow ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια, άλλες εταιρείες, και κυρίως, δραστηριοποιούνται και πρέπει να προσφέρουν τη δική τους λύση Cloud Gaming. Η Nvidia προσφέρει ήδη το GeForce Now, το Google Stadia θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 19 Νοεμβρίου, ενώ η Microsoft ξεκίνησε τις δοκιμές του έργου xCloud σε ορισμένες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία ή οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά τώρα ένας νέος ηθοποιός φαίνεται επίσης να ενδιαφέρεται για το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Valve εργάζεται σε ένα “Steam Cloud Gaming”, σύμφωνα με πληροφορίες από τον λογαριασμό στο Steam Database Twitter. Ωστόσο, οι πληροφορίες πρέπει να λαμβάνονται με όλα τα τσιμπιδάκια που είναι απαραίτητα, καθώς εάν το SteamDB συγκεντρώνει μια μεγάλη κοινότητα θαυμαστών, ούτε ο λογαριασμός Twitter ούτε ο ιστότοπος συνδέονται με τη Valve.

Η Valve θα μπορούσε να βασιστεί στην τεράστια κοινότητα παικτών της

Προσφέροντας στους παίκτες παιχνίδια σε ροή, και δεν εγκαθίστανται πλέον τοπικά, η Valve θα βοηθούσε όσους δεν έχουν απαραίτητα μεγάλη μηχανή για να ξεκινήσουν τους αγαπημένους τους τίτλους. Η εταιρεία θα επωφεληθεί από τον τεράστιο αριθμό χρηστών που έχει, από τότετον Απρίλιο του 2019, έχει ξεπεράσει τα δισεκατομμύρια λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν. Αρκετά για να εξασφαλιστεί μια καλή επιτυχία από την έναρξη της πιθανής προσφοράς της.

Ο κύριος περιορισμός, ωστόσο, παραμένει η ταχύτητα που απαιτείται για το Cloud Gaming, το οποίο παραμένει τα νεύρα του πολέμου, ό, τι κι αν συμβεί. Διότι προς το παρόν, εκτός αν έχετε μια εξαιρετική σύνδεση ADSL (και είστε πολύ κοντά στο DSLAM, επομένως) ή απολαύστε μια σύνδεση οπτικών ινών, χωρίς σωτηρία. Είναι αδύνατο να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι σε ροή σε καλές συνθήκες.