Το Stadia προκαλεί υπερθέρμανση του Chromecast Ultra μετά από μια ώρα παιχνιδιού

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Stadia προκαλεί την υπερθέρμανση του Chromecast Ultra μετά από μια ώρα παιχνιδιού. Αρκετοί παίκτες μαρτυρούν στο Stadia Reddit για την υπερθέρμανση του Chromecast Ultra κατά τη διάρκεια της περιόδου παιχνιδιού τους με το Stadia. Η Google ισχυρίζεται ότι δεν αντιμετώπισε ποτέ αυτό το πρόβλημα με το Chromecast Ultra και διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λόγος να υπερθερμανθεί κατά τη χρήση του Stadia.

Ενώ ορισμένοι άτυχοι παίκτες περιμένουν ακόμη τις προπαραγγελίες τους για την έκδοση του Founder’s Edition από το Google Stadia, άλλοι μπόρεσαν να ξεκινήσουν το πρώτο τους παιχνίδι στην πλατφόρμα παιχνιδιών cloud. Μετά από μόνο δύο ημέρες χρήσης (το Stadia είναι διαθέσιμο από τις 20 Νοεμβρίου), αρκετοί χρήστες έχουν καταθέσει στο Reddit ένα μάλλον ενοχλητικό πρόβλημα: Το νέο Chromecast Ultra που συνοδεύει τις εκδόσεις του Founder’s τείνει να υπερθερμαίνεται και να κλείνει κατά τη διάρκεια των συνεδριών παιχνιδιού με το Stadia.

Ο χρήστης u / armadeon 7479 ήταν ο πρώτος που έθεσε το ζήτημα στο Reddit. ” Ήμουν στη μέση ενός αγώνα στο Destiny 2 όταν το Chromecast μου πέθανε ξαφνικά και έχασε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Πήγα να το αποσυνδέσω και ήταν πολύ ζεστό. Έχει κάποιος βιώσει την ίδια περίπτωση υπερθέρμανσης με το νέο Chromecast Ultra που έρχεται με την έκδοση του Founder’s Edition; Δεν έχω δει άλλα σχόλια για αυτό το θέμα », αφηγείται.

Τα άλλα σχόλια μόλις άρχισαν να χύνονται, με μερικά να εξηγούν ότι το Chromecast τους έχει ήδη υπερθερμανθεί δύο ή τρεις φορές. Ένας άλλος χρήστης μας διαβεβαιώνει ότι το Chromecast έχει μια κακή συνήθεια να θερμαίνεται τακτικά: ” Για όσους δεν είχαν ποτέ προηγουμένως Chromecast Ultra, έχω δικό μου για λίγο και είναι πάντα πολύ ζεστό όταν το χρησιμοποιώ για να παρακολουθώ το Netflix για παράδειγμα. Στο 4K, είναι ακόμα χειρότερο. Και αν το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα απενεργοποιηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση το αποσυνδέω και το αφήνω να ξεκουραστεί λίγο. Ελπίζω ότι το Stadia δεν το υπερθερμαίνει ακόμη περισσότερο … “, εκθέτει.

Διαβάστε επίσης: Stadia – η έναρξη είναι ένα μνημειακό flop

Κανένα πρόβλημα για αναφορά στο Google

Η Google ανταποκρίθηκε γρήγορα στην πλημμύρα σχολίων στο Reddit. Η εταιρεία Moutain View επιβεβαιώνει ” ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης με το Chromecast Ultra. Κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης (όπως η παρακολούθηση βίντεο γάτας στο Youtube), το κέλυφος της συσκευής μπορεί να αισθάνεται ζεστό στην αφή, αλλά αυτό είναι πολύ φυσιολογικό. Η ομάδα έκανε εκτενείς δοκιμές του υλικού, της υπηρεσίας και των παιχνιδιών – που περιελάμβαναν μεγάλες συνεδρίες παιχνιδιών στο Stadia – και δεν βρήκαμε προβλήματα υπερθέρμανσης. “

Ίσως η Google δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ αυτό το πρόβλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Οι χρήστες έχουν παραπονεθεί για ζήτημα υπερθέρμανσης από την πρώτη γενιά του Chromecast. Και από τότε, η εταιρεία δεν έχει επιλύσει ποτέ αυτήν την ανησυχία. Κάποια σημεία δείχνουν τη θύρα Ethernet του Chromecast Ultra που δεν είναι gigabit και, επομένως, δυσκολεύεται να υποστηρίξει τη μαζική εισροή δεδομένων που έστειλε η Stadia. Για να σας δώσει μια ιδέα, η Stadia καταναλώνει 7 GB δεδομένων την ώρα στο Red Dead Redemption 2. Εάν η Google παραμείνει σιωπηλή, άλλοι παίκτες σκέφτονται να λύσουν οι ίδιοι αυτό το πρόβλημα υπερθέρμανσης, προσθέτοντας για παράδειγμα έναν επιπλέον ανεμιστήρα.

Πηγή: Headlines Android