Το Stadia καταναλώνει περισσότερα από 7 GB ανά ώρα στο Red Dead Redemption 2: προσέξτε το πρόγραμμα δεδομένων σας!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Stadia καταναλώνει πολλά δεδομένα: μεταξύ 4,5 GB και 20 GB ανά ώρα σύμφωνα με την Google. Ένας δημοσιογράφος της Venture Beat αποφάσισε να επαληθεύσει την ακριβή χρήση δεδομένων – εάν δεν κατάφερε να παίξει περισσότερα από 1080p60 στο Red Dead Redemption 2, κατέληξε με μια ωριαία χρήση στο υψηλότερο άκρο του εύρους. χρησιμοποιώντας το 4G του smartphone του.

Η Google δεν το αρνείται: Το Stadia καταναλώνει μεγάλο εύρος ζώνης. Η εταιρεία εξηγεί ότι διαρκεί μεταξύ 4,5 GB και 20 GB δεδομένων λήψης ανά ώρα. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από την ποιότητα βίντεο της ροής ροής. Ως εκ τούτου, ένας δημοσιογράφος της Venture Beat αποφάσισε να πραγματοποιήσει το δικό του τεστ με το Red Dead Redemption 2.

Πρώτη παρατήρηση: το να γνωρίζετε ακριβώς τι καταναλώνει το Stadia δεν είναι τόσο απλό. Τίποτα στη διεπαφή δεν επιτρέπει να γνωρίζει, και επομένως είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται μετρήσεις με άλλο τρόπο. Ο δημοσιογράφος αποφάσισε λοιπόν να διαμορφώσει το smartphone Android του ως hotspot και να συνδέσει το Chromecast Ultra και τον ελεγκτή του πακέτου του Founder’s Edition. Δεδομένου ότι είναι πολύ εύκολο να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων στο Android.

Δεύτερη παρατήρηση: μέσω του smartphone του σε 4G, ο δημοσιογράφος δεν κατάφερε να παίξει σε 4K, αλλά βρέθηκε κολλημένος με 1080p60. Σε 13 λεπτά, η Stadia κατανάλωσε 1,55 GB ή 119 MB ανά λεπτό και 7,14 GB ανά ώρα. Ο δημοσιογράφος φαντάζεται ότι σε ανάλυση 4K με τέσσερις φορές περισσότερα pixel, το εύρος ζώνης μπορεί εύκολα να φτάσει ή ακόμη και να υπερβεί τα 20 GB ανά ώρα. Θα πρέπει ωστόσο να ελεγχθεί επειδή δεν είναι τόσο απλό λόγω των αλγορίθμων συμπίεσης.

Το φυσικό παιχνίδι που παίζεται τοπικά έχει πλεονεκτήματα

Ωστόσο, κάνει μια ενδιαφέρουσα σύγκριση. Το παιχνίδι RDR2 PC εγκαθίσταται μετά από λήψη 150 GB. Ωστόσο, χρειάζονται κατά μέσο όρο 47 ώρες για να ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι μόνο με το Stadia και μόνο στα 1080p60, έχουμε ήδη 335 GB λήψεων. Με άλλα λόγια, ακόμη και αν η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε 4G, δεν συνιστάται η αναπαραγωγή με αυτόν τον τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Google Stadia – ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή συνδρομής και παιχνίδια

Σε πόνο έκρηξης του φακέλου δεδομένων σας, ακόμη και αν είναι 100 GB. Ένα σημείο που θέτει τη ροή αναπαραγωγής σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με το τοπικό παιχνίδι. Ειδικά στην τρέχουσα φόρμουλα, δεδομένου ότι είναι συχνά απαραίτητο να αγοράσετε παιχνίδια στο Stadia σε υψηλή τιμή, εκτός από την πληρωμή της συνδρομής. Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Venture Beats