Το Spotify θα εντοπίσει συνδρομητές στην οικογενειακή προσφορά για τον εντοπισμό της κατάχρησης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Spotify διατηρεί αποκλειστικά την οικογενειακή της συνδρομή στα 14,99 € / μήνα για μέλη της ίδιας οικογένειας. Προκειμένου να εντοπιστούν και να αποφευχθούν πιθανές καταχρήσεις, η υπηρεσία ροής μουσικής θα ζητήσει από τους χρήστες του Διαδικτύου να δώσουν τη διεύθυνσή τους.

Το Spotify μόλις ενημέρωσε το Όροι χρήσης, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το CNET. Από τώρα και στο εξής, η ομάδα θα επαληθεύσει την επιλεξιμότητα των 5 μελών μιας οικογενειακής συνδρομής Premium ζητώντας τη διεύθυνση κατοικίας τους. “Για να μπορέσετε να επωφεληθείτε από την Premium Οικογενειακή Συνδρομή, ο κύριος κάτοχος λογαριασμού και οι κάτοχοι των δευτερευόντων λογαριασμών πρέπει να ανήκουν στην ίδια οικογένεια και να διαμένουν στην ίδια διεύθυνση” καθορίζει το Spotify.

Το Spotify θα ζητήσει τη διεύθυνση των συνδρομητών της οικογενειακής προσφοράς για να εντοπίσει πιθανές καταχρήσεις

“Κατά την ενεργοποίηση ενός δευτερεύοντος λογαριασμού Premium Family, θα σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την προσωπική σας διεύθυνση. Κατά καιρούς ενδέχεται να ζητήσουμε μια νέα επαλήθευση της προσωπικής σας διεύθυνσης για να επιβεβαιώσουμε ότι εξακολουθείτε να πληροίτε τα κριτήρια καταλληλότητας” προειδοποιεί τον ηγέτη στη ροή μουσικής. Για να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τη διεύθυνσή σας σε χάρτη, Το Spotify θα βασιστεί στην αναζήτηση διευθύνσεων των Χαρτών Google. Εάν η υπηρεσία αντιληφθεί ότι δεν ζείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση με τα άλλα μέλη της προσφοράς, θα αναστείλει τη συνδρομή σας.

Σε ένα δελτίο τύπου, το Spotify το διασφαλίζει αυτό “Τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και μπορούν να τροποποιηθούν από τον κάτοχο του πακέτου ανά πάσα στιγμή”. Παρομοίως, μόλις πραγματοποιηθεί η επαλήθευση, η υπηρεσία δεσμεύεται να μην αποθηκεύει δεδομένα τοποθεσίας. Προς το παρόν, αυτό το μέτρο ασφαλείας προορίζεται πρώτα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που έχουν ληφθεί, το Spotify πρέπει να εφαρμόσει το μέτρο στον υπόλοιπο κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Η Spotify σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή των συνδρομών στην Ευρώπη

Δεν αποτελεί έκπληξη, πολλοί συνδρομητές μοιράζονται μια οικογενειακή ιδιότητα με φίλους ή συναδέλφους. Σύμφωνα με μια έκθεση του Billboard που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2018, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες χρησιμοποιούν οικογενειακό πρόγραμμα. Το ένα τέταρτο αυτών των χρηστών θα μοιράζονταν τη συνδρομή τους με άλλους έναντι των όρων και προϋποθέσεων του Spotify.

Πηγή: CNET