Το Spotify εμφανίζει τώρα στίχους σε πραγματικό χρόνο όπως το καραόκε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Spotify βελτιώνει τη διεπαφή του και προσφέρει την εμφάνιση στίχων σε πραγματικό χρόνο με το Musixmatch σε ορισμένες αγορές. Τώρα, η εμφάνιση αυτών των λέξεων συγχρονίζεται τέλεια με τη μουσική, όπως στο καραόκε …

Για παράδειγμα της εμφάνισης των στίχων στο Spotify / Mar Crocs μέσω Twitter

Το Spotify βελτιώνει την εμφάνιση στίχων σε ορισμένα τραγούδια στην πλατφόρμα. Ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών σε ορισμένες αγορές αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ένας νέος “χάρτης” που δείχνει στίχους – που παρέχονται από το Musixmatch – εμφανίζεται τώρα κάτω από ορισμένα τραγούδια. Αυτό το ένθετο εμφανίζεται κάτω από το εξώφυλλο του τραγουδιού που παίζεται (εάν υπάρχει) και δείχνει σε πραγματικό χρόνο τι τραγουδά ο καλλιτέχνης αλλάζοντας το χρώμα του κειμένου σε λευκό.

Το Spotify επιβεβαιώνει ότι αυτή η νέα δυνατότητα δοκιμάζεται σε ορισμένες αγορές – χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πολλά σχόλια χρηστών στο Twitter, ο Καναδάς, η Ινδονησία και το Μεξικό είναι μεταξύ των χωρών όπου δοκιμάζεται αυτή η νέα οθόνη. Το Spotify εμφανίζει ήδη τους στίχους καθώς και ορισμένα ανέκδοτα κάτω από μερικά τραγούδια. Μια υπηρεσία που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ιστότοπο Genius. Το πρόβλημα είναι ότι το τρέχον σύστημα είναι περισσότερο Powerpoint από μια πραγματική οθόνη σε πραγματικό χρόνο όπως το καραόκε.

Ο πίνακας εμφανίζει μια παράγραφο κειμένου (ανέκδοτα και λέξεις) κάθε φορά που ενημερώνεται περίπου (αλλά όχι πάντα) την κατάλληλη στιγμή. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν μια εναλλακτική λύση για να εμφανίζουν τώρα τους στίχους σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή Soundhound το καθιστά πολύ εύκολο να το κάνετε αυτό: αναπαραγάγετε ένα τραγούδι στο Spotify, μεταβείτε στο Sondhound και οι στίχοι εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Μουσική ροή – Spotify, Deezer, YouTube Music, Amazon Music, η σύγκριση των καλύτερων υπηρεσιών

Το Spotify αναζητά έναν αποτελεσματικό τρόπο για να εμφανίζει ομιλία στις εφαρμογές του εδώ και αρκετό καιρό. Η λειτουργία ήταν διαθέσιμη στην έκδοση PC / Mac του Spotify για λίγο πριν αποσυρθεί σχεδόν παντού – εκτός από την Ιαπωνία. Η πλατφόρμα δέχεται πλέον πίεση από χρήστες που είναι πάρα πολλοί για να διεκδικήσουν τη λειτουργικότητα και τον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένης της Apple Music, η οποία προσφέρει τώρα την εμφάνιση στίχων σε πραγματικό χρόνο στην εφαρμογή iOS 13.

Υπάρχει επομένως μια καλή πιθανότητα αυτή η δυνατότητα να προσγειωθεί γρήγορα σε όλες τις αγορές. Ελπίζουμε ακόμα ότι το Spotify θα προσφέρει τους στίχους σε μια μεγάλη ποικιλία τραγουδιών. Δεδομένου ότι δεν είναι τόσο συνηθισμένο αυτές τις μέρες να βλέπουμε ένα Genius ένθετο κάτω από τα τραγούδια.

Πηγή: Tech Crunch