Το Spotify αφαιρεί το Widget σε Android και θυμώνει τους χρήστες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ενημερώνοντας την εφαρμογή του Android, το Spotify έχει τραβήξει την οργή των χρηστών. Η εταιρεία αποφάσισε πράγματι να αφαιρέσει το widget στην έκδοση 8.5 που είναι προφανώς πολύ δημοφιλές.

Οι χρήστες του Spotify στο Android θα έχουν μια μικρή έκπληξη όταν ενημερώνουν την εφαρμογή τους. Στην έκδοση 8.5, Το Spotify έχει αφαιρέσει το μικρό του widget. Και στο σύμπαν Android, δεν αγγίζουμε τα widget!

Οι τακτικοί του λειτουργικού συστήματος της Google ανέφεραν συχνά αυτόν τον τρόπο προσαρμογής μεταξύ των σημαντικότερων πλεονεκτημάτων σε σχέση με το iOS. Χάρη σε αυτά, κάθε smartphone έχει μια μοναδική και εξατομικευμένη διεπαφή. Επιπλέον, αυτά τα widget είναι γεμάτα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την καθημερινή χρήση. Αυτή ήταν η περίπτωση του Spotify που επέτρεψε τον έλεγχο της ακρόασης μουσικής σε ένα φλας.

Το Spotify προτείνει να περάσετε από τη γραμμή ειδοποιήσεων

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους αυτής της επιλογής. Το Spotify το εξηγεί απλώς οι χρήστες θα μπορούν να περάσουν απευθείας από τη γραμμή ειδοποιήσεων στο οποίο εμφανίζεται ένας πίνακας ελέγχου πανομοιότυπος με το περίφημο widget.

Μπορείτε ακόμα να έχετε εύκολη πρόσβαση στις ίδιες λειτουργίες αναπαραγωγής, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το τι παίζει μέσω της ειδοποίησης αναπαραγωγής Spotify και της οθόνης κλειδώματος συσκευής.

γραμμή ειδοποιήσεων spotify

Αυτό το βραβείο παρηγοριάς δεν φαίνεται να επηρεάζει τους θαυμαστές του μικρού widget. Τα αρνητικά σχόλια αυξάνονται στα κοινωνικά δίκτυα μερικές φορές να προσβληθείτε, μερικές φορές να ζητήσετε εξηγήσεις.

Στον ιστότοπό της, η πλατφόρμα έχει ένα χώρο όπου οι χρήστες μπορούν να προτείνουν ιδέες για βελτιώσεις με ένα σύστημα ψηφοφορίας. Ένα αίτημα για την επαναφορά του widget καταγράφει 5.689 ψήφους κατά τη στιγμή αυτής της γραφής. Για τους πιο ανυπόμονους, η επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση μπορεί να είναι μια λύση αν και πιθανότατα θα προκαλέσει κάποια προβλήματα σταθερότητας.