Το SNCF δοκιμάζει hotspot 5G για να κατεβάσει ταινίες και σειρές εξαιρετικά γρήγορα πριν από το τρένο σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 13 Ιανουαρίου 2020 στις 16 ώρες και 14 λεπτά

Οι SNCF, Orange και Nokia δοκιμάζουν 5G hotspots στο σταθμό Rennes (Βρετάνη). Αυτό το πείραμα είναι μοναδικό στη Γαλλία και το οποίο θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες με συμβατό τερματικό να κατεβάζουν ταινίες και σειρές με πρωτοφανή ταχύτητα, λίγο πριν από το τρένο τους. Αυτό το πείραμα χρησιμοποιεί τη ζώνη των 26 GHz και στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς της τεχνολογίας 5G σε πολυσύχναστα μέρη. Και φανταστείτε τις χρήσεις του αύριο.

Ένα TGV στο σταθμό Rennes / Credits: Wikimedia Commons

Από το τέλος του 2019, εάν περάσετε από τον σταθμό Rennes με ένα smartphone συμβατό με 5G, θα μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα hotspot 5G ενώ περιμένετε το τρένο σας να κατεβάσει ταινίες και σειρές σχεδόν αμέσως (ή σε κάθε περίπτωση 10 φορές πιο γρήγορα από το 4G). Η Orange και η Nokia πειραματίζονται με SNCF αυτήν την υπηρεσία στη ζώνη των 26 GHz. Μια δοκιμή που στοχεύει στο να περάσει για να δει ποια είναι η συμπεριφορά αυτής της τεχνολογίας σε ένα μέρος υψηλής κυκλοφορίας και να παρατηρηθεί ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Σύμφωνα με τον Pierre Jacobs, τον σκηνοθέτη του Orange Grand Ouest, που αναφέρεται από το τοπικό ραδιόφωνο HitWest,“Φτάνουμε στο σταθμό, λέμε στον εαυτό μας ότι δεν έχω πολλά να κάνω κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου, θα κατεβάσω μια ταινία σε λίγα δευτερόλεπτα […] οπότε εξακολουθεί να είναι μια εμπειρία που φαίνεται δυνατή στο σπίτι και η οποία δεν είναι ακόμη δυνατή στην κινητικότητα και η οποία θα είναι με αυτό το 5G ». Και για να το προσθέσω “Κανείς δεν φαντάστηκε ότι θα παρακολουθούσαμε ζωντανή τηλεόραση στο κινητό τους ή ότι θα κάναμε λήψη ταινιών” ενώ εμείς “Ήταν ακόμα σε φωνή και SMS”.

Ένας ακόμη λόγος για να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να φανταστείτε, με τους ταξιδιώτες, μερικές από τις χρήσεις του αύριο. Σας είπαμε ότι αυτό το πείραμα είναι ήδη διαθέσιμο στο σταθμό Rennes και, σύμφωνα με το HitWest, αυτό θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο το 2020. Για να επωφεληθείτε από αυτό, πρέπει ωστόσο να έχετε εξοπλισμό ( smartphone ή tablet) συμβατό με δίκτυα 5G. Δεν είναι εκ των προτέρων υποχρεωτικό να βρίσκεστε στο Orange για να λειτουργήσει αυτό – εάν περάσετε από το σιδηροδρομικό σταθμό του Ρεν με smartphone 5G, μην διστάσετε να το επιβεβαιώσετε στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης: 5G – τα πρώτα smartphone entry-level θα φτάσουν πριν από το καλοκαίρι του 2020

Προς το παρόν, λίγα μοντέλα smartphone είναι διαθέσιμα στη Γαλλία. Η Orange πρέπει επίσης να κυκλοφορήσει επίσημα τις πρώτες εμπορικές προσφορές 5G έως το καλοκαίρι του 2020.

Πηγή: HiWest