Το Snapchat εγκαινιάζει το Cameo, εδώ μπορείτε να μετατρέψετε το κεφάλι σας σε ένα αστείο GIF

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 15 ώρες και 31 λεπτά

Το Snapchat λανσάρει το Cameo, ένα χαρακτηριστικό που μετατρέπει το κεφάλι σας σε ένα αστείο GIF, μέσω πολλών θεμάτων όπως χρήματα, ψώνια στο σούπερ μάρκετ και φυσικά γάτες.

Πίστωση: Snapchat

Αφού αναζωογονήσει το φίλτρο γήρανσης του FaceApp, το Snapchat πρόκειται να κυκλοφορήσει μια νέα δυνατότητα: Cameo. Η αρχή είναι πολύ απλή: οι χρήστες καλούνται να τραβήξουν ένα selfie και στη συνέχεια να εμβολιάσουν τα κεφάλια τους σε μικρά θεματικά GIF που δημιουργήθηκαν από το Snapchat. Μια τέλεια ευκαιρία να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον σε μια συνομιλία ή να καθίσετε πίσω από ένα γραφείο καλυμμένο με τραπεζογραμμάτια.

Επιπλέον, είναι δυνατή η προσθήκη κειμένου στα βίντεό του. Το Snapchat θα ενσωματώσει επίσης νέες εκφράσεις του προσώπου και αυθεντικές κινήσεις του στόματος. Θα ήταν επίσης δυνατό να δημιουργήσετε βίντεο με άλλους, υπό την προϋπόθεση ότι οι φίλοι σας έχουν επίσης Cameo. Προς το παρόν η Cameo βρίσκεται στη φάση δοκιμών, αλλά αποδεικνύεται ότι ορισμένοι τυχεροί Γάλλοι χρήστες μπόρεσαν να το δοκιμάσουν. Αυτές οι φάσεις δοκιμής γενικά προηγούνται μιας γενικής ανάπτυξης, επομένως αυτή η λειτουργικότητα θα πρέπει να φτάσει σύντομα στη Γαλλία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Cameo έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 18 Δεκεμβρίου σε iOS και Android και θα προσφέρει περισσότερες από 150 διαφορετικές καταστάσεις / θέματα, καθώς και φίλτρα βίντεο. Με αυτό το νέο χαρακτηριστικό, το Snapchat σκοπεύει να διατηρήσει την τρέχουσα καλή του υγεία. Μετά από μια κακή ενημέρωση κώδικα και μια μαζική διαρροή χρηστών στο Instagram και στο TikTok, το κοινωνικό δίκτυο είχε ανακάμψει και κατάφερε να ανακτήσει 4 εκατομμύρια επιπλέον χρήστες, χάρη στην πλήρη αναθεώρηση της εφαρμογής για κινητά.

Διαβάστε επίσης: Το Snapchat καταγγέλλει την τακτική του Facebook και του Instagram για να καταστρέψει τον ανταγωνισμό

Όπως και οι μελωδίες του Ζάο

Η λειτουργικότητα του Snapchat θυμίζει έντονα το Zao, αυτή η μπλόφα κινεζική εφαρμογή αφιερωμένη στην κατασκευή deepfakes. Ο Ζάο πρότεινε να ενσωματώσεις το πρόσωπό σου σε έναν ηθοποιό. Το μόνο που έπρεπε να κάνετε ήταν να παράσχετε πολλές φωτογραφίες σας και το λογισμικό deepfake έκανε τα υπόλοιπα. Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απίστευτο, και είχαμε γρήγορα τη διασκέδαση βάζοντας το κεφάλι μας σε όλη τη φιλμογραφία του Leonardo Dicaprio.

Όμως, δεδομένου ότι υπάρχει πάντα ένα, οι χρήστες ανησυχούσαν για το πώς χρησιμοποιούσε τα προσωπικά τους δεδομένα η Zao. Και για καλό λόγο, η εταιρεία κράτησε μια χρήση ” αμετάκλητο, μόνιμο και μεταβιβάσιμο ». Αντιμέτωπος με την αυξανόμενη διαμάχη, ο Zao έπρεπε να επανεξετάσει το αντίγραφο του και να αλλάξει τους όρους χρήσης του.

Πηγή: engadget