Το Snapchat είναι το νέο κρησφύγετο της πορνείας ανηλίκων σύμφωνα με τον Ovidie

Phonandroid : actu Android et High-tech

Εάν δεν είναι πλέον παρών στην έξοδο των σχολείων, ο εκθέτης θα βρει τη νέα του παιδική χαρά: Snapchat. Το αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο των νέων χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο ως φορέας παρενόχλησης, διάδοσης πορνογραφικού περιεχομένου και ακόμη και της πορνείας ανηλίκων. Ο Ovidie, πρώην σκηνοθέτης ταινιών ενηλίκων που σήμερα αγωνίζεται για την πρόληψη και την εκπαίδευση των εφήβων, μαρτυρεί αυτούς τους κινδύνους.

Τα κοινωνικά δίκτυα και τα smartphone δεν έχουν διευκολύνει την εκπαίδευση για παιδιά και εφήβους. Ειδικά στη σεξουαλική εκπαίδευση. Οι «ψηφιακοί ντόπιοι», που γεννήθηκαν με ένα smartphone στα χέρια τους και που γλιστρούν το δάχτυλό τους σε μια κορνίζα σκέφτονται πολύ σοβαρά ότι πρόκειται να αλλάξει, υιοθετούν πολύ εύκολα ψηφιακά εργαλεία και γνωρίζουν καλύτερα και καλύτερα παρακάμπτοντας τις προστασίες από τους γονείς τους προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Διαβάστε επίσης: Το Instagram εγκαινιάζει νέα λειτουργία για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης

Οι κίνδυνοι είναι πάντα οι ίδιοι. Πρόωρη έκθεση στην πορνογραφία. Εκφοβισμός. Ή ακόμα και ανήλικη πορνεία. Το Διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα είναι σήμερα ένας από τους κύριους φορείς. Και το Snapchat, το μήνυμα που χρησιμοποιείται κυρίως από εφήβους, είναι φυσικά ένα από αυτά, με γεγονότα και αριθμούς που μερικές φορές είναι σοκαριστικοί.

Σε μια συνέντευξη με τον Les Inrockuptibles, ο Elosese Becht, πρώην ηθοποιός και σκηνοθέτης ενηλίκων γνωστός με το ψευδώνυμο Ovidie, ο οποίος έχει μετατραπεί σε φεμινισμό, συγγραφή και παραγωγή ντοκιμαντέρ, λέει ότι ένας έφηβος μπορεί να εγγραφεί σε έναν λογαριασμό. πορνογραφικά βίντεο στο Snapchat και ότι εγκαθίστανται εκεί δίκτυα πορνείας ανηλίκων.

Όλα τα έφηβες έλαβαν ποτέ pic pic

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πιο κοινή πρακτική. Αυτές είναι οι “dick pics”, φωτογραφίες από πέους που στέλνουν οι άνδρες στο Snapchat για να ολοκληρώσουν τους ξένους. Σχεδόν όλα τα κορίτσια γυμνασίου αμφισβήτησαν από τον Eloïse Becht κατά τη διάρκεια αυτών των παρεμβάσεων στα σχολεία έλαβαν τουλάχιστον μία φορά “dick pic”. Μια πρακτική που συγκρίνει φυσικά με τους εκθέτες. Ο στόχος είναι ο ίδιος: “να ενοχλεί, να σοκάρει και να δημιουργεί μια μορφή κυριαρχίας”. Αλλά το μέσο έχει αλλάξει και έχει καταλάβει τον ψηφιακό χώρο. «Οι άνδρες δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς στο Snapchat και στέλνουν φωτογραφίες του φύλου τους σε νεαρά κορίτσια», εξηγεί.

Διαβάστε επίσης: Το YouTube καθαρίζει: απαγορεύονται οι προσβολές και οι απειλές στα βίντεο

Η Eloise Becht φιλοξενεί ένα podcast με τίτλο “Στενή και Πολιτική”, συνομιλίες που έχει, ειδικά, αλλά όχι αποκλειστικά, με την 14χρονη κόρη της, η οποία εκτίθεται, όπως και όλοι οι άλλοι έφηβοι, στους κινδύνους παρενόχλησης, είτε στο δρόμο ή με τη μορφή μηνυμάτων σεξουαλικής φύσης. Ο στόχος του: να ενθαρρύνει τον διάλογο γενεών σε οικογένειες σχετικά με αυτά τα ιδιαίτερα περίπλοκα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και αυτό επηρεάζει σχεδόν τρεις στις τέσσερις γυναίκες στη Γαλλία.

Πηγή: Les Inrockuptibles