Το Snapchat αναβιώνει το FaceApp με ένα νέο φίλτρο γήρανσης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 21 Νοεμβρίου 2019 στις 18 ώρες 01 λεπτό

Το Snapchat αναζωογονεί το FaceApp με ένα νέο φίλτρο γήρανσης που ονομάζεται Time Machine. Δεν υπάρχει καινοτομία εδώ, το Snapchat έχει αντιγράψει ακριβώς αυτό που έκανε το FaceApp τόσο επιτυχημένο όταν κυκλοφόρησε. Το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει το Instagram και το TikTok, ελπίζει να προσελκύσει νέους χρήστες με αυτό το φίλτρο.

Ίσως θυμάστε το FaceApp, μια εκπληκτικά επιτυχημένη εφαρμογή που σας επέτρεψε να γερνάτε χάρη σε ένα φίλτρο φωτογραφιών. Τα πάντα ήταν τεχνητή νοημοσύνη και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Μετά το καλό buzz, το FaceApp γνώρισε γρήγορα το κακό buzz σε φόντο απειλής για το απόρρητο. Μια άλλη διαμάχη ήταν τότε υπεύθυνη για το καρφί του φέρετρου της εφαρμογής. Το FaceApp συλλέγει δεδομένα από τις επαφές σας στο Facebook χωρίς την άδειά σας.

Η Snapchat αποφάσισε να υιοθετήσει το concept και ανακοίνωσε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 την άφιξη ενός νέου φίλτρου που ονομάζεται Time Machine. Το όνομα είναι ξεκάθαρο, ναι θα έχετε πλέον τη δυνατότητα να γερνάτε στο Snapchat όπως στο FaceApp.

Η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά με το FaceApp είναι ότι είναι δυνατό να συνδυαστεί το αποτέλεσμα γήρανσης με το αναζωογονητικό φίλτρο, αυτό που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσωπο μωρού. Μπορείτε λοιπόν να αλλάξετε μεταξύ ενός οράματος για τον εαυτό σας κοντά στο θάνατο και την αυγή της ζωής σας. ” Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο που είναι δυνατόν χάρη στην τεχνολογία μηχανικής μάθησης, οπότε τα χρόνια λιώνουν ή συσσωρεύονται όπως εσείς επιθυμείτε », Το Snapchat λέει στο δελτίο τύπου του.

Όλα τα μέσα είναι καλά για την ανάκτηση χρηστών

Το Snapchat ξεκίνησε αυτό το φίλτρο για να σταματήσει την αιμορραγία από τους χρήστες στο Facebook, το Instagram και το TikTok. Μετά την έκρηξη του TikTok και των δισεκατομμυρίων λήψεών του και την άνοδο του Instagram, το κοινωνικό δίκτυο δεν κατάφερε να βρει μια νέα μίσθωση ζωής. Στις αρχές του 2019, το Snapchat είχε 291 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, σε σύγκριση με τα 500 εκατομμύρια του Instagram. Επιπλέον, το κοινωνικό δίκτυο και ανήκει στο Facebook, είχε πολλαπλασιάσει τις προσπάθειες να αποτρέψει την επιστροφή του Snapchat.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαχείριση του Instagram έχει πιέσει ορισμένους παράγοντες επιρροής να αφαιρέσουν τους συνδέσμους Snapchat από τα προφίλ τους στο Instagram. Διαφορετικά, η περίφημη επαληθευμένη κατάσταση θα διαγραφεί. Η Snapchat είχε διαμαρτυρηθεί για αυτήν την άδικη συμπεριφορά προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (το φύλο του αμερικανικού εμπορίου). Παρά τον πόλεμο αυτό, το Snapchat είχε καταφέρει να ανακτήσει 4 εκατομμύρια χρήστες ξεκινώντας μια νέα έκδοση της εφαρμογής του τον Απρίλιο του 2019. Και πιστεύετε ότι αυτό το φίλτρο FaceApp θα μπορούσε να αναβιώσει το Snapchat;

Πηγή: The Verge