Το smartphone σας Android έχει προβλήματα αυτονομίας; Είναι λάθος της Google

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 15 Αυγ 2019 στις 16 ώρες και 35 λεπτά

Εγκατεστημένο σε όλα τα smartphone Android, οι Υπηρεσίες Google Play προκαλούν σημαντικά προβλήματα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε πολλά μοντέλα. Samsung, Huawei, Xiaomi, Honor, καμία μάρκα δεν ξεφεύγει.

Όλα τα smartphone Android ενσωματώνουν τις Υπηρεσίες Google Play. Επιτρέπουν στον αμερικανικό γίγαντα να παρέχει υπηρεσίες και λειτουργίες που συμβάλλουν στην εμπειρία του χρήστη. Παρεμπιπτόντως, ανακτά ορισμένα πολύτιμα δεδομένα, αλλά αυτό δεν είναι το αντικείμενο αυτού του άρθρου.

Οι Υπηρεσίες Google Play διαχειρίζονται, για παράδειγμα, ειδοποιήσεις, τη λειτουργία εφαρμογών Google ή ακόμα και λειτουργίες στο παρασκήνιο. Για την κάλυψη των αναγκών των χρηστών και τη βελτίωση των υπηρεσιών της, η Google ενημερώνει τακτικά τις Υπηρεσίες Google Play. Για το καλύτερο ή το χειρότερο: η τελευταία ενημέρωση προκαλεί μεγάλα προβλήματα αυτονομίας σε μερικά smartphone.

Στο Reddit και στο Android Police, οι μαρτυρίες ξεκινούν. Οι χρήστες το δηλώνουν το smartphone τους δεν διαρκεί την ημέρα της αυτονομίας. Όταν μεταβαίνουν στις ρυθμίσεις της μπαταρίας, διαπιστώνουν ότι οι Υπηρεσίες Google Play εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας των εφαρμογών ή στοιχείων που καταναλώνουν ενέργεια. Εάν δεν είναι από τις πιο ενεργειακά αποδοτικές, οι υπηρεσίες της Google εξακολουθούν να είναι λιγότερο άπληστες από την οθόνη για παράδειγμα. Και αφού οι Υπηρεσίες Google Play χειρίζονται εργασίες στο παρασκήνιο, η μπαταρία λιώνει ακόμα και όταν το smartphone είναι σε κατάσταση αναμονής.

Τρόπος επίλυσης προβλημάτων διάρκειας ζωής των μπαταριών των Υπηρεσιών Google Play

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, η καλύτερη λύση είναι… να περιμένεις. Η Google πιθανότατα θα παρουσιάσει μια επιδιόρθωση σύντομα. Ωστόσο, όσο πιο ανυπόμονος (και οι πιο τεχνολογικοί) μπορούν να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη έκδοση των Υπηρεσιών Google Play.

Για αυτό, πρέπει να απεγκαταστήσουν την τρέχουσα έκδοση και να κατεβάσουν μια παλαιότερη μέσω ενός αρχείου APK. Μπορούν επίσης να επιλέξουν μια πιο πρόσφατη beta, με κίνδυνο να αντιμετωπίσουν άλλες αστάθειες. Εάν ανησυχείτε, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να κάνετε τις Υπηρεσίες Google Play να χρησιμοποιούν λιγότερη μπαταρία.

Πηγή: Αστυνομία Android