Το smartphone σας θα μπορεί να μετατραπεί σε εισιτήριο μετρό στο τέλος του μήνα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Θα μπορέσουμε σύντομα να αποχαιρετήσουμε το παλιό καλό εισιτήριο του μετρό και την κάρτα Navigo; Αυτό μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε την ολοκλήρωση του Navigo Lab, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το smartphone σας για να πληρώνετε και να σφραγίζετε το εισιτήριο μεταφοράς σας. Εκτός από…

Ξεκινώντας το 30 Σεπτεμβρίου, η περίοδος πειραματισμού του Navigo Lab θα λήξει. Σε δοκιμή beta από τον Σεπτέμβριο του 2018, η πιθανότητα πληρώστε για το εισιτήριό σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ViaNavigo επομένως θα είναι ανοιχτό σε όλους. Ολοι μπορούν χρησιμοποιήστε το smartphone σας για να περάσετε τους τερματικούς σταθμούς του μετρό του Παρισιού. Όχι πια ψάχνοντας για το Navigo pass στην τσάντα σας ή ψάχνοντας εισιτήριο βαθιά στις τσέπες σας. Ένα απλό smartphone είναι απαραίτητο και ακόμη και όταν έχει αποφορτιστεί εντελώς, το πάσο εξακολουθεί να λειτουργεί.

Χρησιμοποιήστε το smartphone σας ως εισιτήριο στο μετρό

Το σύστημα που δημιουργήθηκε από το RATP καθιστά δυνατή την αγορά ημερήσιων, εβδομαδιαίων ή μηνιαίων εισιτηρίων. Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για το έργο καθορίζει επίσης ότι η υπηρεσία θα γενικευτεί στις εφαρμογές των RATP, Transdev και του βοηθού SNCF.

Από την άλλη πλευρά, το νέο σύστημα δείχνει γρήγορα τα όριά του. Ξεκίνησε από τη Samsung, αυτή η μέθοδος πληρωμής και ταχυδρομικών τελών είναι συμβατή μόνο με τα τηλέφωνα της μάρκας. Υποστηρίζονται τα ακόλουθα μοντέλα: Galaxy S10e / S10 / S10 +, Galaxy S9 / S9 +, Galaxy Note9, Galaxy A8 (2018), Galaxy S8 / S8 +, Galaxy Note8, Galaxy S7 / S7 Edge, Galaxy A5 (2017).

Εάν δεν διαθέτετε τηλέφωνο Samsung ή αν είναι πολύ παλιό μοντέλο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα NFC Orange ή Sosh SIM. Ωστόσο, εάν δεν έχετε το ένα ή το άλλο, δεν υπάρχει σωτηρία: το ζευγάρι Navigo Lab / ViaNavigo δεν θα λειτουργήσει. Αυτό περιορίζει το εύρος της υπηρεσίας προς το παρόν. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, καθώς τα τερματικά RATP χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Calypso, το οποίο είναι πολύ παλιό και δεν είναι συμβατό με τα τρέχοντα smartphone. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν πάντα σκόπιμο να βασίζεστε στο εισιτήριο του μετρό ή στην κάρτα Navigo, και αυτό είναι μάλλον κρίμα.

Πηγή: 01Net