Το smartphone εκρήγνυται κατά τη φόρτιση και σκοτώνει έφηβη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένα smartphone προκάλεσε το θάνατο ενός 14χρονου κοριτσιού στο Bastobe (Καζακστάν). Η αστυνομία είπε ότι το θύμα κοιμήθηκε με το τηλέφωνό της να ακουμπά στο μαξιλάρι της και να συνδέεται σε πρίζα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η μπαταρία του τερματικού άρχισε να υπερθερμαίνεται ενώ φορτίζεται πριν από την έκρηξη.

Πίστωση: East2west News

Αυτό το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019, μια έφηβος που ονομάζεται Alua Asetkyzy Abzalbek πέθανε μετά την έκρηξη του κινητού της τηλεφώνου, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από την εφημερίδα Tengri News, μια εφημερίδα στην ανατολική περιοχή του Καζακστάν. Η αστυνομία κατέληξε γρήγορα στο συμπέρασμα ότι υπήρχε ένα τραγικό ατύχημα.

Διαβάστε επίσης: Λόγω του smartphone και των ακουστικών του, πεθαίνει ηλεκτροπληξία στον ύπνο του

Ο 14χρονος πεθαίνει μετά από έκρηξη smartphone

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, το κορίτσι κοιμήθηκε μαζί του το smartphone του τοποθετείται δίπλα του σε ένα μαξιλάρι για να ακούσετε μουσική. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας, το τερματικό συνδέθηκε σε μια πρίζα μέσω καλωδίου φόρτισης. Την αυγή, η μπαταρία του τηλεφώνου υπερθέρμανσε και τελικά εξερράγη. Ο Alua πέθανε αμέσως από σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Αφού βρέθηκε το σώμα, οι συγγενείς του Alua επικοινώνησαν γρήγορα με τις ομάδες διάσωσης. Προφανώς, η νεαρή γυναίκα είχε ήδη πεθάνει για αρκετές ώρες, λένε οι ειδικοί της αστυνομίας. Η μάρκα του smartphone που εξερράγη δεν αποκαλύφθηκε από την αστυνομία.

Δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε υπερθέρμανση μπαταρίας smartphone. Η αστυνομία δεν ανέφερε εάν η μπαταρία του τερματικού ήταν ελαττωματική ή αν το καλώδιο φόρτισης ήταν η αιτία του συμβάντος. Σε κάθε περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε τον ύπνο με το smartphone σας στο μαξιλάρι ή στα σεντόνια σας. Η επαφή με το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν αποτρέπει πραγματικά τη διαρροή της θερμότητας, γεγονός που προάγει την υπερθέρμανση του smartphone.

Πηγή: Tengri News