Το smartphone εκρήγνυται και σκοτώνει τον 22χρονο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένα smartphone εξερράγη και σκότωσε έναν 22χρονο στην Ινδία. Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, το τηλέφωνο συνδέθηκε με καλώδιο φόρτισης κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Το σώμα του θύματος βρέθηκε εντελώς καμένο ξαπλωμένο στο κρεβάτι του.

Αυτή τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, ένας νεαρός εργαζόμενος που κατοικούσε στην Οδησσό, ένα κράτος στην ανατολική Ινδία, βρέθηκε νεκρός από τους συναδέλφους του, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από το New Indian Express. Πριν πάει για ύπνο, ο άνδρας συνέδεσε το smartphone του, του οποίου η μάρκα δεν είναι γνωστή, σε πρίζα μέσω καλωδίου φόρτισης.

Λίγες ώρες αργότερα, το smartphone ξαφνικά εξερράγη κατά την επαναφόρτιση. Το θύμα, κοιμισμένο λίγα εκατοστά από το τηλέφωνό του, προφανώς πέθανε αμέσως. Το σώμα δεν ανακαλύφθηκε μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσε η αστυνομία, το πτώμα παρουσίασε σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στον κορμό.

Διαβάστε επίσης: Ένα smartphone βάζει φωτιά στον κινηματογράφο όταν ξεκίνησε η ταινία, οι θεατές εκκενώθηκαν

Γιατί εκρήγνυται ένα smartphone;

Συνήθως, ένα smartphone εκρήγνυται επειδή η μπαταρία λιθίου του έχει αρχίσει να υπερθερμαίνεται. Κατά την υπερθέρμανση, ένα υπερβολικό φορτίο προκαλεί την εμφάνιση δενδριτών, μίνι-κρυστάλλων, τα οποία θα οδηγήσουν σε βραχυκύκλωμα. Στη συνέχεια, η μπαταρία ανάβει και το smartphone δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να εκραγεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φαινόμενο υπερφόρτισης οφείλεται κυρίως στη χρήση ακατάλληλου καλωδίου φόρτισης ή αντικατάστασης μπαταρίας κακής ποιότητας.

Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση της μπαταρίας σας, σας συνιστούμε πρώταεπιλέξτε καλώδιο φόρτισης και πιστοποιημένο ή επίσημο φορτιστή. Προληπτικά, σας προσκαλούμε επίσης να μην φορτίσετε το smartphone σας στο στρώμα ή στο μαξιλάρι σας. Ο κίνδυνος υπερθέρμανσης μειώνεται πράγματι εάν η συσκευή είναι τοποθετημένη σε αεριζόμενο χώρο.