Το Siri είναι τώρα πιο έξυπνο από το Amazon Alexa

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 19 Αυγούστου 2019 στις 9 ώρες 19 λεπτά

Ο Siri, ο βοηθός φωνής ενσωματωμένος σε iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch και HomePod, είναι τώρα πιο έξυπνος από τον Amazon Alexa, τον βοηθό ηχείων Echo, σύμφωνα με έρευνες. Τους τελευταίους 12 μήνες, ο βοηθός που ανέπτυξε η Apple έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ωστόσο, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Βοηθό Google, ο οποίος εξακολουθεί να θεωρείται νούμερο ένα στην κατάταξη. Ανακαλύψτε τις τελευταίες τάσεις.

Η Loup Ventures έχει πραγματοποιήσει μια τακτική δοκιμή των προσωπικών βοηθών των συνδεδεμένων ηχείων που διατίθενται στην αγορά. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, η εταιρεία υπέβαλε 800 ερωτήσεις στον Βοηθό Google, τη Siri, την Alexa, προκειμένου να εκλέξει τον πιο έξυπνο βοηθό που είναι διαθέσιμος. Στη συνέχεια, οι ειδικοί συγκρίνουν τις απαντήσεις που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με iPhone με iOS 12.4 και Pixel XL με Android 9 Pie.

Διαβάστε επίσης: Οι χρήστες iPhone εξηγούν γιατί ζηλεύουν το Android

Η Siri ανταποκρίνεται σωστά στο 83% των αιτημάτων, σε σύγκριση με το 80% για την Alexa

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Βοηθός Google έχει για άλλη μια φορά καθιερωθεί ως ο πιο αποτελεσματικός βοηθός στην αγορά, με το 93% των σχετικών απαντήσεων. Πέρυσι, ο Βοηθός Google δεν υπερέβη το 86%. Ο βοηθός κατανοεί και απαντά σωστά στην πλειονότητα των ερωτήσεων, ανεξάρτητα από το θέμα.

Στο νούμερο δύο, βρίσκουμε το Siri για πρώτη φορά. Ο βοηθός του iPhone κατάφερε τελικά ξεπέρασε την Alexa με 83% σχετικές απαντήσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη, το Siri έχει βελτιωθεί σημαντικά στην κατανόηση βασικών τηλεφωνικών εντολών, όπως κλήση, αποστολή μηνυμάτων, αποστολή email ή έλεγχο μουσικής.

Για τον πρώτο, Το Amazon Alexa υποβιβάζεται στην τρίτη θέση, με μόνο 80% σωστές απαντήσεις. Η μελέτη σημειώνει τη σημαντική βελτίωση του βοηθού, ο οποίος έπρεπε ακόμη να αντιμετωπίσει ποσοστό επιτυχίας 60% πέρυσι. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε smartphone μέσω της εφαρμογής Alexa και όχι σε ηχείο Echo. Δεν είναι αδύνατο η επιλογή μέσου να θέσει την τεχνητή νοημοσύνη σε μειονεκτική θέση. Επιβεβαιώνετε τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης; Είστε έκπληκτοι από την πρόοδο του Siri;

Πηγή: Wolf Ventures