Το Sega Dreamcast γυρίζει 20, κοιτάζοντας πίσω τα 20 πιο δημοφιλή παιχνίδια της κονσόλας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 16 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17 ώρες και 48 λεπτά

Το Sega Dreamcast γιόρτασε την 20ή επέτειό του πριν από λίγες ημέρες, μια ευκαιρία να ξανακοιτάξει τις δυνάμεις που έχουν κάνει το μεγαλείο αυτής της θρυλικής κονσόλας, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών παιχνιδιών της. Το Dreamcast δεν είχε ποτέ την επιτυχία που πραγματικά άξιζε και επρόκειτο να γίνει η τελευταία κονσόλα της Sega πριν από την αλλαγή της εστίασης.

ο Sega Dreamcast κυκλοφόρησε στην Ευρώπη στις 9 Σεπτεμβρίου 1999. Αυτό το μήνα, το Η κονσόλα γιόρτασε την 20ή επέτειό της. Θεωρείται ότι ήταν μπροστά από την εποχή του, δεν κράτησε πολύ, αφού σκοτώθηκε πολύ νωρίς από τη Sega, η οποία ταυτόχρονα τερμάτισε την περιπέτειά της στην αγορά κονσόλας. Το Dreamcast ήταν η πρώτη κονσόλα 128 bit στην αγορά, αλλά και η πρώτη που προσφέρει σύνδεση στο Διαδίκτυο, εισάγοντας τη δυνατότητα να παίζετε online.

Το Sega Dreamcast γιορτάζει την 20η επέτειό του

Αρκετές άλλες δυνατότητες κατέστησαν αυτήν την κονσόλα ξεχωριστή. Το Sega Dreamcast είχε μια εξωτερική μνήμη, το Μονάδα οπτικής μνήμης (VMU) χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των παιχνιδιών. Έρχεται με τη μορφή κάρτας με οθόνη LCD με κατευθυντικό επίθεμα και τέσσερα άλλα κουμπιά. Το VMU ήταν επίσης μια φορητή μίνι-κονσόλα για να παίζετε μικρά παιχνίδια ή να παίζετε κινούμενα σχέδια ενώ τα παιχνίδια τρέχουν στο Dreamcast.

Άλλα αξεσουάρ έκαναν αυτή την ρετρό κονσόλα ξεχωριστή: πληκτρολόγιο και ποντίκι για το Dreamcast, καθώς και χειριστήριο κίνησης σε σχήμα ψαρέματος. Αλλά το Dreamcast είναι επίσης και πάνω απ ‘όλα μυθικά παιχνίδια. Η βιβλιοθήκη παιχνιδιών περιλαμβάνει πολλούς τίτλους που θεωρούνται δημιουργικοί και καινοτόμοι.

Sega Dreamcast: τα 20 πιο δημοφιλή παιχνίδια κονσόλας

Με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την Sega Dreamcast, ο αναλυτής Mat Piscatella του NPD Group επέστρεψε στις καλύτερες πωλήσεις της κονσόλας. Τα στατιστικά στοιχεία του λαμβάνουν υπόψη τις πωλήσεις στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, αλλά εξακολουθεί να παρέχει ένα αντιπροσωπευτικό στιγμιότυπο των τίτλων που ήταν πιο δημοφιλείς. Ηχητική περιπέτεια Κατατάσσεται στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από: NFL 2K και Crazy Taxi. Αρκετά άλλα αθλητικά ελαστικά είναι στα κορυφαία 10, στην περίπτωση αυτή NFL 2K1, NBA 2K1 ή NBA 2K.

Διαβάστε επίσης : Το Megadrive Mini – Η Sega ανακοινώνει 10 νέα παιχνίδια για την κονσόλα

Ολόκληρη η κορυφή 20 παρουσιάζεται στην οπτική στο τέλος του άρθρου. Παρά τα δυνατά και καινοτόμα παιχνίδια του, το Sega Το Dreamcast έχει πουλήσει 10,6 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων 3,90 εκατομμυρίων στη Βόρεια Αμερική, 2,25 εκατομμυρίων στην Ιαπωνία και 1,91 εκατομμυρίων μόνο στην Ευρώπη. Αυτές οι απογοητευτικές παραστάσεις οδήγησαν τη Sega να σταματήσει να εμπορεύεται την κονσόλα το 2003 στην Ευρώπη και στη συνέχεια το 2004 στην Ιαπωνία. Η μετάβαση στην έκτη γενιά κονσολών επιβεβαίωσε την εξαγορά της Sony, η οποία πούλησε το PlayStation 2 σε 157 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Κορυφαία 20 παιχνίδια Sega Dreamcast

Πηγή: Mat Piscatella