Το SAR είναι πολύ υψηλό: το ANFR απαγορεύει την πώληση δύο smartphone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το υπερβολικά υψηλό SAR δύο smartphone, Leagoo S8 και Allview X4 Soul Mini S οδήγησε το ANFR να ανακοινώσει την απόσυρσή τους από την πώληση. Αυτές οι δύο συσκευές κυριολεκτικά εκρήγνυνται τα ρυθμιστικά όρια. Ένα άλλο smartphone, το Nokia 6.1 είχε λάβει μια ενημέρωση λίγους μήνες νωρίτερα με σκοπό να περιορίσει τις εκπομπές του.

Pixabay + Phonandroid

Δύο smartphone εισόδου, το Leagoo S8 και το Allview X4 Soul Mini S αποσύρονται από την πώληση από σήμερα. Οι τελευταίοι αποτέλεσαν αντικείμενο μέτρησης της κεφαλής και του κορμού SAR, η οποία αποκάλυψε αριθμούς πολύ πάνω από το γαλλικό ρυθμιστικό όριο των 2W / kg. Έτσι Ο ρυθμός απορρόφησης της κεφαλής και του κορμού του Leagoo S8 μετρήθηκε στα 2,39 W / Kg, ενώ η μέτρηση αυτού του Allview X4 Soul Mini S αποκάλυψε μια ιδιαίτερα υψηλή εικόνα: 4,6 W / Kg.

Δύο smartphones αποσύρθηκαν από την πώληση λόγω υπερβολικά υψηλού SAR

Το ANFR εξηγεί ότι αφού πραγματοποίησαν αυτές τις μετρήσεις σε διαπιστευμένο εργαστήριο, οι κατασκευαστές αυτών των smartphone ενημερώθηκαν έτσι ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα το συντομότερο δυνατό για να μειώσουν τις εκπομπές τους. Δυστυχώς, δεν έχουν ληφθεί μέτρα για να συμμορφωθούν, εξ ου και αυτή η απόφαση: «Σημειώνοντας ότι τα δύο τηλέφωνα εξακολουθούσαν να κυκλοφορούν στη γαλλική αγορά και ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την προσαρμογή τους, το ANFR ζήτησε από τον Υπουργό που είναι υπεύθυνος για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες να απαγορεύσει ευγενικά την εμπορία τους»..

Εκτός από αυτήν την απόσυρση από την αγορά, τα τηλέφωνα που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία πρέπει να “αποσυρθούν από την υπηρεσία” όπου κι αν βρίσκονται, και υπόκεινται σε ανάκληση. Σε περίπτωση που ανησυχείτε, Η ANFR σας συμβουλεύει να έρθετε σε επαφή με τον μεταπωλητή σας, ο οποίος θα σας δώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επιστροφή και την επιστροφή χρημάτων του smartphone σας. Οι ενδιαφερόμενοι κατασκευαστές κινδυνεύουν, ως μπόνους, “Διοικητικά και δικαστικά πρόστιμα”.

Διαβάστε επίσης: λίστα με smartphone με τον καλύτερο και χειρότερο ειδικό ρυθμό απορρόφησης (SAR)

Οι δύο κατασκευαστές θα έπρεπε αναμφίβολα να έχουν πάρει ένα παράδειγμα από τη Nokia. Τον Απρίλιο, η κεφαλή και ο κορμός SAR του Nokia 6.1 (TA-1043) μετρήθηκαν στα 3,58 W / kg. Μετά από επίσημη ειδοποίηση, η εταιρεία HMD αποφάσισε να προωθήσει μια ενημέρωση σε αυτά τα smartphone για να περιορίσει τις εκπομπές στα 1,98 W / Kg.

Πηγή: ANFR