Το Reno 3 της Oppo θα ήταν πιο ισχυρό από το μεγάλο αδερφό του το Reno 3 Pro, σύμφωνα με την AnTuTu

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Reno 3 θα ήταν πιο δυνατό από το Reno 3 Pro σύμφωνα με το AnTuTu. Τα δύο smartphone Oppo, επίσημα χθες, δοκιμάστηκαν μετά την παρουσίασή τους με την εφαρμογή αναφοράς. Και, έκπληξη, το Reno 3 ξεπερνά την έκδοση Pro με κοντό κεφάλι, ειδικά σε δοκιμές αφιερωμένες σε CPU και GPU.

Την Boxing Day, η Oppo παρουσίασε δύο νέα smartphone. Η ταυτότητά τους δεν ήταν έκπληξη: ήταν τα Reno 3 και Reno 3 Pro. Και οι δύο είναι εξοπλισμένοι με chipset συμβατά με 5G. Αλλά δεν είναι το ίδιο συστατικό που οδηγεί καθένα από τα δύο smartphone. Το Reno 3 εκμεταλλεύεται το Dimensity 1000L του MediaTek και το Reno 3 Pro διαθέτει το Snapdragon 765G της Qualcomm.

Το Dimensity 1000L (MT6885Z), χαραγμένο στα 7 nm, είναι εξοπλισμένο με 4 Cortex-A77 ρολόι στα 2,2 GHz και 4 Cortex-A55 ρολόι στα 2 GHz. Ο επεξεργαστής γραφικών του είναι ένας ARM Mali-G77 MC7. Το Snapdragon 765G, χαραγμένο επίσης στα 7 nm, είναι ένας οκτώ πυρήνας με 1 Kryo 475 Prime (προέρχεται από Cortex-A76) ρολόι στα 2,4 GHz, 1 Kryo 475 Gold (επίσης προερχόμενο από Cortex-A76) ρολόι στα 2 , 2 GHz και 6 Kryo 475 Silver (προέρχεται από το Cortex-A55) με ροπή στα 1,8 GHz. Η GPU του είναι Adreno 620.

Μετά την τυποποίησή τους, δοκιμάστηκαν τα δύο smartphone την εφαρμογή αναφοράς AnTuTu που βαθμολογεί σε τέσσερις τομείς: επεξεργαστές εφαρμογών, επεξεργαστής γραφικών, RAM και διεπαφή χρήστη. Τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών δημοσιεύτηκαν στην κινεζική πύλη μικρο-ιστολογίων Weibo. Το σκορ που ελήφθη από το Reno 3 φτάνει τους 337669 πόντους. Και αυτό του Reno 3 Pro είναι μόνο 320 822 πόντοι. Το τελευταίο, ωστόσο, πούλησε μερικές εκατοντάδες γιουάν ακριβότερα (με την ίδια διαμόρφωση), είναι επομένως λιγότερο αποτελεσματικό.

23% πιο ισχυρό στις δοκιμές CPU

Στη λεπτομέρεια του σκορ, το Reno 3 ξεπερνά την έκδοση Pro στις σχετικές δοκιμές επεξεργαστές εφαρμογών (+ 23%) και στον επεξεργαστή γραφικών (+ 5%), ενώ το Reno 3 Pro είναι μπροστά από τον μικρό αδερφό του σε δοκιμές που σχετίζονται με διεπαφή χρήστη (+ 28%). Πολύ κακό, αυτές οι τελευταίες δοκιμές είναι αυτές που ζυγίζουν λιγότερο στο τελικό σκορ. Όσον αφορά τη διαχείριση RAM, η διαφορά είναι αμελητέα, υπονοώντας ότι τα δύο smartphone που δοκιμάστηκαν έχουν τον ίδιο όγκο μνήμης RAM. Υπενθύμιση, τα δύο τηλέφωνα διατίθενται σε εκδόσεις RAM 8 GB και 12 GB.

Διαβάστε επίσης: Snapdragon 865: τελικά κερδίζει το Apple A13 SoC σε σημείο αναφοράς, είναι καιρός!

Πώς λοιπόν να εξηγήσω αυτήν τη διαφορά; Πρώτον, το Dimensity του MediaTek βασίζεται σε πιο αργούς επεξεργαστές “BIG”, αλλά νεότερα και πολυάριθμα (υπάρχουν τέσσερα και όχι δύο). Στη συνέχεια, το Dimensity εκμεταλλεύεται ταχύτερους “μικρούς” πυρήνες. Επιπλέον, ο επεξεργαστής γραφικών είναι επίσης νεότερος. Το Recency είναι ένα σημαντικό μέρος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα νέα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ARM. Πρέπει να υποτιμήσουμε το Reno 3 Pro για όλα αυτά; Οχι. Πρώτον, επειδή οι δοκιμές AnTuTu προσφέρουν μόνο μια μερική άποψη των δυνατοτήτων ενός smartphone (και η βαθμολογία στη διεπαφή δείχνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες βελτιστοποιήσεις από την Qualcomm όσον αφορά τη ρευστότητα). Δεύτερον, επειδή το AnTuTu δεν αφορά τον επεξεργαστή επεξεργασίας εικόνας ή το μόντεμ των δύο τηλεφώνων. Και εδώ επίσης, η Qualcomm έχει σίγουρα λόγο.

oppo reno 3 και reno 3 pro
Oppo Reno 3 Pro (αριστερά) και Reno 3 (δεξιά)

Πηγή: Gizchina