Το PS5 χρησιμοποιεί λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από το PS4, ανακοινώνει η Sony

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το PS5 καταναλώνει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας από το PS4, υπόσχεται η Sony. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, η μελλοντική κονσόλα θα επιτρέψει στους παίκτες να αποφύγουν τη σπατάλη ενέργειας και να εργαστούν ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Μια νέα επιλογή θα επιτρέψει πράγματι στους χρήστες να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας του Playstation 5 όταν είναι σε παύση.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι η επόμενη γενιά κονσόλων PlayStation θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα αναστολής του παιχνιδιού με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από το PS4” είπε ο Jim Ryan, Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, σε δελτίο τύπου αφιερωμένο στην η καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: Η Sony θα μπορούσε να κυκλοφορήσει δύο μοντέλα PS5 όπως το PS4 Slim και το Pro

Το PS5 θα χάσει λιγότερη ενέργεια από το PS4 σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, υπόσχεται η Sony

“Εάν μόνο ένα εκατομμύριο χρήστες ενεργοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία, θα εξοικονομούσε το ισοδύναμο της μέσης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας 1.000 αμερικανικών νοικοκυριών” πιστεύει ο ηγέτης της ιαπωνικής εταιρείας. Προφανώς θα είναιμια επιλογή απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τι θα αλλάξει αυτό το χαρακτηριστικό ακριβώς στη συμπεριφορά της κονσόλας κατά τη λειτουργία αναστολής λειτουργίας. Το PS5 αναμένεται να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για επανεκκίνηση από το PS4 εάν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή.

Στο παρελθόν, το PS4 έχει συχνά ξεχωρίσει για την υψηλή κατανάλωση ενέργειας όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Μια μελέτη του 2014 από το Συμβούλιο Άμυνας Φυσικών Πόρων, μια ένωση αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, δηλώνει ότι Το PS4 καταναλώνει έως και 8,5 Watt σε κατάσταση αναμονής. Από την κυκλοφορία της κονσόλας το 2013, η Sony κατάφερε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας του Playstation.

Κατάσταση ύπνου, το PS5 θα καταναλώνει μόνο 0,5W, Πιστεύει η Sony. Ως υπενθύμιση, η ιαπωνική εταιρεία θα κυκλοφορήσει το PS5 στην αγορά κατά τη διάρκεια του 2020. Τι πιστεύετε για αυτήν την ανακοίνωση; Πρόκειται να ενεργοποιήσετε την επιλογή στην κονσόλα σας; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.