Το PS5 θα ήταν τόσο ισχυρό όσο ένας υπολογιστής με Nvidia RTX 2080

PS5: Η Sony θα χρησιμοποιούσε κασέτες SSD στην επόμενη κονσόλα της

Το PS5 μιλά ξανά για αυτό και αυτή τη φορά μέσω διαρροής που παρουσιάζει τη συχνότητα καθώς και τη δύναμη της GPU του. Γνωρίζουμε ότι η κονσόλα θα είναι εξοπλισμένη με ένα προσαρμοσμένο τσιπ γραφικών που παρέχεται από την AMD και βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική Navi. Η νέα διαρροή αποκαλύπτει τον ρυθμό της GPU καθώς και την ακατέργαστη ισχύ της που την τοποθετεί σε επίπεδο ισοδύναμο με αυτό ενός RTX 2080 από τη Nvidia.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Sony αποκάλυψε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του PS5, μια έκπληξη γνωρίζοντας ότι η επίσημη έκδοση της κονσόλας δεν αναμένεται πριν από το 2020. Γνωρίζουμε συγκεκριμένα ότι το PS5 θα είναι 8K, ότι θα προσφέρει επεξεργαστή AMD Ryzen 3000 χαραγμένο σε 7 νανόμετρα, αλλά και μια Navi GPU της οποίας η ταυτότητα παραμένει άγνωστη προς το παρόν. Όσον αφορά την απόδοση, η κονσόλα θα θέσει τη γραμμή πολύ ψηλά.

PS4: νέες λεπτομέρειες σχετικά με την AMD Navi GPU

Σύμφωνα με τον Ιάπωνα leaker Komachi που δεν είναι στην πρώτη του διαρροή στο PS5, η ισχύς της κονσόλας θα ήταν περίπου 9.2 TFLOPS και ο επεξεργαστής γραφικών θα προσφέρει Συχνότητα 2 GHz. Για να πάρετε μια ιδέα για την απόδοση που αντιστοιχεί, μπορείτε να τη συγκρίνετε με μία από τις τελευταίες κάρτες γραφικών της Nvidia: το GeForce RTX 2080.. Το 2020, σίγουρα θα είναι δύο ετών, αλλά με ισοδύναμα χαρακτηριστικά, μια κονσόλα είναι πολύ πιο ισχυρή από έναν υπολογιστή.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, το GeForce RTX 2080 παρέχει ισχύ 10,1 TFLOPS. Το πλησιέστερο ισοδύναμο από την πλευρά της AMD είναι το Radeon RX 5700 XT που προσφέρει ισχύ 9,75 TFLOPS. Να θυμάστε ότι το Xbox One X και το PlayStation 4 Pro προσφέρουν 6 και 4,2 teraflops αντίστοιχα. Με τα ανακοινωμένα χαρακτηριστικά του PS5, το κέρδος ισχύος είναι αξιοσημείωτο.

Ακόμα ως σύγκριση, η ίδια διαρροή Komachi παρουσιάζει τις συχνότητες GPU των τελευταίων γενεών του PlayStation. Το PS3 και το PS4 προσφέρουν αντίστοιχα συχνότητα 0,800 και 0,911 GHz, έναντι των υποθετικών 2 GHz του PlayStation 5.

Πηγή: Wccftech