Το PS4 είναι η 2η κονσόλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, πίσω από το PS2

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το PS4 έχει γίνει η οικιακή κονσόλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, μετά το PlayStation 2. Από την κυκλοφορία του το 2013, η Sony έχει πουλήσει έως και 102,8 εκατομμύρια PlayStation 4s παγκοσμίως. Έτσι, η ιαπωνική εταιρεία κυριαρχεί στις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των πιο δημοφιλών κονσολών.

Στο περιθώριο της παρουσίασης των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η Sony ανέβασε το πέπλο στα στοιχεία πωλήσεων του PlayStation 4. Από την κυκλοφορία του, 102,8 εκατομμύρια PS4 έχουν πωληθεί παγκοσμίως. Υπενθυμίζοντας, η Sony είχε ήδη περάσει τα 100 εκατομμύρια PlayStation 4 που πωλήθηκαν τον Ιούλιο του 2019.

Η Sony πούλησε 102,8 εκατομμύρια PS4 παγκοσμίως από το 2013

Επομένως, η κονσόλα υπερβαίνει το Wii της Nintendo (101,63 εκατομμύρια πωλήσεις) και το πρώτο PlayStation λίγο (102,49 εκατομμύρια πωλήσεις). Από την άλλη πλευρά, το PS4 δεν κατάφερε να αποδυναμώσει το PlayStation 2 (περισσότερα από 155 εκατομμύρια αντίτυπα πουλήθηκαν από το 2006). Επομένως, το PS2 παραμένει η κορυφαία οικιακή κονσόλα όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης: Το Nintendo Switch πωλείται τώρα καλύτερα από τα Xbox One και PS4!

Χάρη στις πολλές παραλλαγές του, όπως το PS4 Slim ή το PS4 Pro, η κονσόλα συνεχίζει να πωλείται σαν ζεστά κέικ σχεδόν 6 χρόνια μετά την κυκλοφορία της. Δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο, η Sony πωλεί ολοένα και λιγότερες μονάδες κάθε μήνα. Από πέρυσι, οι πωλήσεις του PS4 μειώθηκαν.

Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2019, η ιαπωνική εταιρεία πούλησε μόνο 2,8 εκατομμύρια κονσόλες, έναντι 3,9 εκατομμυρίων την ίδια περίοδο πέρυσι. Σε αντίδραση, Η Sony μείωσε τους ετήσιους στόχους πωλήσεων. Τώρα, ο όμιλος αναμένει 13,5 εκατομμύρια PS4 πουλήθηκαν το 2019, έναντι 17,8 εκατομμυρίων πέρυσι. Πριν από λίγους μήνες, η Sony εξακολουθούσε να ελπίζει να προσφέρει 16 εκατομμύρια PlayStation 4s κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση.

Ίδια ιστορία από πλευράς πωλήσεων παιχνιδιών PS4. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η Sony πούλησε 61,3 εκατομμύρια τίτλους παγκοσμίως. Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, πωλήθηκαν 75,1 εκατομμύρια βιντεοπαιχνίδια. Η Sony απολάμβανε την επιτυχία δημοφιλών τίτλων όπως το εξαιρετικό παιχνίδι Spider-Man από τα Marvel και Insomniac Games εκείνη την εποχή.

Η επιβράδυνση των πωλήσεων του PS4 οφείλεται επίσης στην αυξανόμενη προσδοκία που προκαλεί το PS5. Το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει πράγματι κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2020 και τους τελευταίους μήνες, οι ανακοινώσεις σχετικά με αυτό αυξάνονται. Η μελλοντική κονσόλα θα σπάσει τα ρεκόρ των προκατόχων της; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.