Το Pornhub ενοχλεί την Google αποκαλύπτοντας τα στοιχεία των χρηστών Android 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 20 Δεκεμβρίου 2019 στις 9 ώρες και 24 λεπτά

Το PornHub ενοχλεί την Google δημοσιεύοντας τα στατιστικά στοιχεία χρήσης του Android για το 2019. Αυτή η ετήσια έκθεση είναι η τέλεια ευκαιρία για ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης του λειτουργικού συστήματος, και ιδίως της ανάπτυξης του Android 10. Πράγματι, η αμερικανική εταιρεία δεν έχει κοινοποιήσει στοιχεία σχετικά με το θέμα από τον Μάιο του 2019.

Πίστωση: PornHub

Αφού στέφθηκε το PS4 ως την κονσόλα παιχνιδιών που χρησιμοποιούσε περισσότερο στο PornHub, ο διάσημος πορνογραφικός ιστότοπος δημοσιεύει αυτήν την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου τα ετήσια στατιστικά του για τους χρήστες Android. Πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα δεδομένου ότι επιτρέπει σε κάποιο βαθμό την επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης του Android. Μέχρι τότε, βρισκόμασταν στο σκοτάδι, καθώς η Google δεν έχει κοινοποιήσει στοιχεία σχετικά με το θέμα από τον Μάιο του 2019.

Και δεδομένου ότι το PornHub είναι από τους 50 ιστότοπους με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, σύμφωνα με την Alexa του Amazon, αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι σήμερα τα καλύτερα σε θέση να μας δώσουν μια ακριβή ιδέα για τη διανομή του Android. Ωστόσο, ένας μεγαλύτερος ιστότοπος όπως η Βικιπαίδεια ή το Facebook θα πρέπει να κοινοποιήσει τα στοιχεία του για να λάβει πιο εκλεπτυσμένα αποτελέσματα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η αναφορά του PornHub βασίζεται σε όλες τις συσκευές Android που έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπο και όχι μόνο σε αυτές στις οποίες είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες Google Play.

Για το έτος 2019:

  • Το 48% της κυκλοφορίας Android προήλθε από συσκευές με Android Pie 9.0
  • 23% με Android 8.0 Oreo
  • 12% με Android 7.0 Nougat
  • 8% σε Android 6.0 Marshmallow
  • 5% κάτω από το Android 5.0 Lollipop
  • Στη συνέχεια έρχονται οι τρεις τελευταίοι στην κατάταξη με τους Jelly Bean (1%), KitKat (1%) και Android 10 με μόνο 2%

Η κακή απόδοση του Android 10 δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς το λειτουργικό σύστημα κυκλοφόρησε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2019 και η ανάπτυξή του ξεκινά μόλις σε πολλά smartphone. Το Honor 10 και το View 10, για παράδειγμα, μόλις μετανάστευσαν στο Android 10 με την επικάλυψη EMUI 10. Για άλλη μια φορά, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι η αναφορά PornHub μετρά μόνο την κίνηση που έχει ληφθεί σε κάθε έκδοση του Android, ενώ το Ο πίνακας ελέγχου της Google εστιάζει στον αριθμό των συσκευών που εκτελούν κάθε έκδοση Android. Αυτά τα δεδομένα δεν είναι πραγματικά συγκρίσιμα με αυτά που κοινοποίησε η Google τον Μάιο του 2019.

Διαβάστε επίσης: Paypal και PornHub, τελείωσε – η πλατφόρμα πληρωμών δεν θέλει πλέον να χρηματοδοτεί πορνογραφία

Σε κάθε περίπτωση, εκκρεμεί η επόμενη ενημέρωση των στατιστικών Android της Google. Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από το The Verge, η εταιρεία Mountain View θα είχε ενοχληθεί από την επαναλαμβανόμενη κοροϊδία των επικριτών της για τις κατακερματισμένες και επεισοδιακές ενημερώσεις του Android. Ειδικά σε σύγκριση με αυτά του IOS. Αυτό προφανώς θα ήταν ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η Google είναι απρόθυμη να αποκαλύψει τα στοιχεία της. Τα στατιστικά στοιχεία για την ανάπτυξη του Android 10 πιθανώς δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του γίγαντα του διαδικτύου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google ζήτησε όλα τα smartphone που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2020 να είναι εξοπλισμένα με Android 10.

Πηγή: The Verge

Πίστωση: PornHub