Το Pokémon GO δεν λειτουργεί πλέον αν εντοπίσει μια προσαρμοσμένη ανάκτηση

Το Pokémon GO δεν λειτουργεί πλέον αν εντοπίσει μια προσαρμοσμένη ανάκτηση

Η προσαρμοσμένη ανάκτηση σάς επιτρέπει να κάνετε flash προσαρμοσμένα ROM, να ενεργοποιήσετε δικαιώματα root, να εκτελείτε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας συσκευών και άλλες λειτουργίες. Δεδομένου ότι θα μπορούσαν θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν για να εξαπατήσουν, Το Pokémon Go αποφάσισε να αποκλείσει παίκτες στους οποίους εντοπίστηκε προσαρμοσμένη ανάκτηση smartphone.

Το στοιχείο ελέγχου φαίνεται να έχει προστεθεί στην πρόσφατη ενημέρωση v0.167.0 και περιλαμβάνει αναζήτηση στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου για καταλόγους που ονομάζονται “TWRP” (που αντιστοιχεί στην ανάκτηση που αναπτύχθηκε από το TeamWin) ή “Fox” (ο φάκελος ανάκτησης που αναπτύχθηκε από την OrangeFox).

Είναι ενδιαφέρον ότι το Pokémon Go δεν απαιτεί καν άδεια εξωτερικής αποθήκευσης για την επαλήθευση του φακέλου TWRP. Ο Kieron Quinn επεσήμανε στο Twitter ότι το παιχνίδι χρησιμοποιεί πιθανώς ένα σφάλμα στο Android που επιτρέπει στις εφαρμογές να ελέγχουν εάν υπάρχουν κατάλογοι χωρίς να λάβουν άδεια αποθήκευσης.

Για την εγγραφή, το “Scoped Storage” θα αποτρέψει τη λειτουργία σφαλμάτων όπως αυτό, καθώς οι εφαρμογές δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στον ριζικό κατάλογο του τηλεφώνου. Υπάρχουν ακόμη λίγες αναφορές παικτών που έχουν αποκλειστεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά φαίνεται ότι όσοι χρησιμοποιούν μια προσαρμοσμένη ανάκτηση δεν έχουν πλέον απόδραση.

VIA FONTE