Το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει τελικά στις 20 Νοεμβρίου 2020 στα 499 €

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η ημερομηνία κυκλοφορίας για το PlayStation 5 γίνεται πιο ξεκάθαρη. Η κονσόλα τελικά δεν θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, όπως μάθαμε προηγουμένως, αλλά μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Σύμφωνα με ένα Insider, θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 20 Νοεμβρίου 2020, λίγες μέρες μετά το Xbox Scarlett. Η πηγή διασφαλίζει επίσης ότι η κονσόλα θα είναι διαθέσιμη για 499 $ στις Ηνωμένες Πολιτείες ή 499 € στην Ευρώπη.

Πίστωση: Ας πάμε ψηφιακά

Γνωρίζουμε λίγο πολύ το προφίλ του μελλοντικού PS5, καθώς η Sony ήταν αρκετά γενναιόδωρη λεπτομερώς για μερικούς μήνες. Η εταιρεία, ωστόσο, διατηρεί αρκετές γκρίζες περιοχές για να διατηρήσει την ελάχιστη αγωνία. Εάν έχει ήδη ανακοινώσει το παράθυρο εκκίνησης της κονσόλας, η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν θα είναι γνωστή για αρκετούς μήνες, ακόμα κι αν είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι βρίσκεται ήδη στο arcana της εταιρείας. Το Insider @PSErebus, ο οποίος δραστηριοποιείται ιδιαίτερα για αρκετές εβδομάδες, φαίνεται ωστόσο να έχει τα χέρια του στις πληροφορίες και μας λέει ότι η κονσόλα θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου 2020 με ακρίβεια, ταυτόχρονα με το Gran Turismo 7.

Αυτή η ημερομηνία δεν είναι εκτός φάσης με την ένδειξη που έδωσε η Sony πριν από μερικές εβδομάδες. Η εταιρεία μιλούσε για έξοδο στο τέλος του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τον ιστότοπο TweakTown, η κονσόλα θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο ακριβώς για τα Χριστούγεννα, αλλά η κυκλοφορία τον Νοέμβριο φαίνεται πολύ πιο αξιόπιστη, καθώς αντιστοιχεί στον συνηθισμένο μήνα για την κυκλοφορία κονσόλων Sony από τη μία πλευρά, αλλά και επειδή το PS5 θα ξεκινήσει την κατάλληλη στιγμή για να επωφεληθεί από τη Black Friday για μια εκρηκτική αρχή.

Ακόμα σύμφωνα με το @PSErebus, το Η τιμή PS5 θα είναι 499 €, το οποίο είναι 100 € περισσότερο από το PS4 όταν κυκλοφόρησε το 2013. Η μόνη ένδειξη που έχει δώσει η Sony μέχρι στιγμής είναι η υπόσχεση να πουλήσει το PS5 σε λογική τιμή. Πολλοί αναλυτές βασίζονται σε τιμή 499 €, μια συναίνεση που επικυρώθηκε από το PSErebus, το οποίο επίσης ανακοινώνει την ημερομηνία παρουσίασης της κονσόλας για τις 8 Ιουνίου 2020.

Πηγή: PSErebus