Το PlayStation 5 θα έχει παιχνίδια με ίχνη, αλλά θα φαίνονται καλύτερα;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το PlayStation 5 αποκαλύπτεται λίγο περισσότερο. Σε μια συνέντευξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα κονσόλα, η οποία δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι το επόμενο έτος. Ας επιστρέψουμε αναλυτικά στο τμήμα γραφικών της κονσόλας, το οποίο διαμορφώνεται ήδη για να γίνει δολοφόνος όσον αφορά τον ρεαλισμό.

ps5

Εάν πρέπει να περιμένουμε πολλούς ακόμη μήνες πριν από την κυκλοφορία της νέας κονσόλας, η Sony ωστόσο μόλις αποκάλυψε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το PlayStation 5. Γνωρίζουμε πρώτα απ ‘όλα την επίσημη ονομασία της: θα είναι το PlayStation 5 (phew! ). Η ημερομηνία κυκλοφορίας της είναι επίσης γνωστή: η κονσόλα θα δείξει την άκρη της μύτης της στα τέλη του 2020. Και μόλις μάθαμε ότι θα υποστηρίξει το DualShock 5, τους νέους ελεγκτές που θα έχουν δυναμικές ενεργοποιήσεις.

Μάθετε περισσότερα: Η Sony μόλις αποκάλυψε την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5 της

Ανίχνευση ακτίνων στο PlayStation 5; Αλλά γιατί είναι αυτό;

Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι η κονσόλα θα επωφεληθεί από ένα Επεξεργαστής γραφικών με υπογραφή AMD από τη γενιά Navi. Η μεγάλη καινοτομία αυτής της GPU, είναι ιδιαίτερα η υποστήριξη της τεχνολογίας του ανίχνευση ακτίνων. Σε αντίθεση με ό, τι πρότειναν οι φήμες, Η ανίχνευση ακτίνων του PS5 θα υπολογιστεί εξ ολοκλήρου με τρόπο υλικού, όχι λογισμικό. Ένας ισχυρισμός που έρχεται σε αντίθεση με τις φήμες ότι η AMD στοιχηματίζει τα πάντα σε υβριδική ακτινοβολία (τόσο λογισμικό όσο και υλικό). Αρκετά για να υποθέσουμε ότι τα παιχνίδια θα έχουν πολύ καλύτερη απόδοση, είτε από την άποψη των λεπτομερειών των σετ και των χαρακτήρων, αλλά επίσης και ειδικά σε επίπεδο ελαφριά εφέ. Επειδή η ανίχνευση ακτίνων συνίσταται στον υπολογισμό του χρώματος κάθε εικονοστοιχείου σύμφωνα με μια ακτίνα που ξεκίνησε σε μια σκηνή παιχνιδιού, αλλά και τον φωτισμό της χρησιμοποιώντας μια δευτερεύουσα ακτίνα. Έτσι εκτοξεύονται πλήθος ακτίνων για τον υπολογισμό των pixel που απαρτίζουν κάθε εικόνα, ακτίνες που λαμβάνουν υπόψη το αντανάκλαση και το μείωση υλικά που υπάρχουν στη σκηνή.

ακτινοβολία nvidia
Τεχνολογία ανίχνευσης ακτίνων σύμφωνα με το nVidia

Να θυμάστε ότι το κύριο πλεονέκτημα της ανίχνευσης ακτίνων είναι να παρέχετε περισσότερο ρεαλισμό, ειδικά στο επίπεδο προβληματισμού. Στην ερώτηση του ξέρετε αν τα παιχνίδια θα είναι πιο όμορφα χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, η απάντηση είναι προφανώς θετικός. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν η τεχνική που χρησιμοποιείται για το PS5 θα λέγεται ότι “επιταχύνεται”, όπως συμβαίνει σήμερα με κάρτες γραφικών RTX από το nVidia και οι οποίες επιτρέπουν την εγγραφή σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει ακόμη περισσότερες δυνατότητες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μάθουμε περισσότερα τους επόμενους μήνες στο PS5, πολύ πριν από την επίσημη κυκλοφορία της κονσόλας. Η Sony θα πρέπει να επικοινωνήσει όσο οργανώνεται και ο διαγωνισμός. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι το Xbox Scarlett θα επωφεληθεί επίσης από την ανίχνευση ακτίνων υλικού από τη Microsoft. Επομένως, η υπόθεση θα ακολουθήσει πολύ σύντομα.

Ένα παράδειγμα βίντεο που έχει εντοπιστεί με ακτίνες που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας μια λύση που ανταγωνίζεται το PlayStation 5.