Το Pixel 4 θα είναι το πρώτο που θα εκμεταλλευτεί το Live Caption, τη λειτουργία αυτόματης λεζάντας της Google

Το Pixel 4 θα είναι το πρώτο που θα εκμεταλλευτεί το Live Caption, τη λειτουργία αυτόματης λεζάντας της Google

Μετατόπιση. ο 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 16 ώρες 39 λεπτά

Τον Μάιο του 2019, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I / O αφιερωμένο στους προγραμματιστές, η εταιρεία Mountain View παρουσίασε μια αρκετά εντυπωσιακή νέα δυνατότητα: Live Caption. Υποτίθεται ότι έβλεπε το φως της ημέρας με το Android 10, αλλά καθυστέρησε.

Ζωντανή λεζάντα, είναι ένα επαναστατικό εργαλείο που μεταγράφει αυτόματα σε πραγματικό χρόνο τον ήχο που εγγράφεται ή μεταδίδεται από το smartphone. Με λίγα λόγια, ένα εργαλείο αυτόματης και άμεσης λεζάντας. Ως αποτέλεσμα, παρέχει σημαντική βοήθεια σε άτομα με Πρόβλημα ακοής, αλλά επίσης σε όποιον θέλει να παρακολουθήσει ένα βίντεο διακριτικά, χωρίς ήχο, αλλά με υπότιτλους στην οθόνη. Με το Live Caption, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ακουστικά ή να μειώσετε την ένταση του ηχείου, καθώς λειτουργεί ακόμη και σε αθόρυβη λειτουργία.

Ένα χαρακτηριστικό που διατηρείται προς το παρόν στο Pixel 4

Αν και ανακοινώθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στον ιστότοπο Android 10 της Google, Το Live Caption δεν ήταν έτοιμο για παγκόσμια κυκλοφορία στις αρχές του μήνα. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που μας επιτρέπουν να καταλάβουμε ότι θα μπορούσε ωστόσο να κυκλοφορήσει στο νέο Pixel 4 ήδη από τον επόμενο μήνα.

Ένας προγραμματιστής από το φόρουμ XDA-Developers κατάφερε να εγκαταστήσει το Live Caption σε ένα Pixel 2 XL από ένα APK που θα είχε ανακτηθεί από ένα πρωτότυπο του Pixel 4. Το εργαλείο λειτουργεί καλά και έχει δοκιμάστηκε με επιτυχία σε Amazon Prime Video, Google Photos, Google Podcasts, Netflix και YouTube. Σας επιτρέπει να προβάλλετε γρήγορα υπότιτλους από τον πίνακα έντασης, αφού επικυρωθεί μια συντόμευση στις ρυθμίσεις. Προσφέρει ακόμη μια επιλογή απόκρυψης προσβλητικών λέξεων και αντικατάστασης πολλαπλών γραμμάτων με αστερίσκους.

Διαβάστε επίσης: Pixel 4 – Ο Βοηθός Google μπορεί να σας αντικαταστήσει στο τηλέφωνο, ένα βίντεο επιβεβαιώνει πολλές νέες λειτουργίες

Το Live Caption έχει μεταφερθεί στο Pixel 2XL και όλα λειτουργούν κανονικά. Αυτό υποδηλώνει ότι τεχνικά δεν υπάρχει εμπόδιο σε αυτήν τη νέα δυνατότητα να εμφανίζεται αργότερα στον υπόλοιπο στόλο Android. Ωστόσο, όπως πέρυσι με την οθόνη κλήσης, Η Google θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτήν την καινοτομία στο νέο της smartphone από τη σειρά Pixel πριν από την επέκτασή του σε άλλα προϊόντα.

Η εταιρεία Mountain View σχεδιάζει μια εκδήλωση στις 15 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ανακοινώσει το Pixel 4 και άλλα νέα χαρακτηριστικά. Ίσως η ευκαιρία να ανακαλύψετε το Live Caption σε δράση, ίσως.

Πηγή: The Verge