Το Pixel 4 έχει ένα σοβαρό πρόβλημα με το Face Unlock, τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τίποτα δεν πάει καλά για ορισμένους κατόχους του Pixel 4 αυτή τη στιγμή: η λειτουργία Face Unlock αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, εμποδίζοντας τους χρήστες να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, το Pixel 4 φαίνεται να πληρώνει το τίμημα για ένα μάλλον ενοχλητικό πρόβλημα για τους χρήστες του:Η ενότητα ξεκλειδώματος αναγνώρισης προσώπου δεν θέλει να μάθει τίποτα περισσότερο. Επομένως, είναι αδύνατο να αποκτήσετε πρόσβαση στο τηλέφωνό σας με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να βασιστείτε στο κλασικό σχήμα, τον κωδικό ή την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Δεν είναι υπέροχο όταν ξέρουμε πώς η Google συνέχισε να εκκρίνει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας της, πολύ πριν από την κυκλοφορία του smartphone.

Για να διορθώσετε το πρόβλημα ξεκλειδώματος του Pixel 4, απαιτείται επαναφορά

Παρόλο που το Pixel 4 είναι ένα υπέροχο smartphone, όπως συζητήθηκε στην πλήρη αναθεώρηση της συσκευής μας, εξακολουθεί να πάσχει από μερικά ελαττώματα. Ο σχεδιασμός και η αδυναμία του να φιλοξενήσει μια κάρτα microSD είναι δύο καλά παραδείγματα. Η αυτονομία του παραμένει, όπως και στο Pixel 3, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Επίσης, κατά την κυκλοφορία του, το τηλέφωνο κατηγορήθηκε για ένα μεγάλο ζήτημα ασφάλειας: η λειτουργία ξεκλειδώματος προσώπου λειτουργεί ακόμη και όταν ο ιδιοκτήτης του έχει κλείσει τα μάτια του. Και η πρόσφατη ενημέρωση των Pixel 4 και 4 XL δεν το άλλαξε.

Όπως αναφέρεται 9to5Google, μια άλλη ανησυχία μόλις προέκυψε μεταξύ πολλών χρηστών του τηλεφώνου της Google και η οποία εξακολουθεί να αφορά την αναγνώριση προσώπου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να ξεκινήσετε πολλές φορές για να ξεκλειδώσετε το smartphone σας. Και σε άλλες περιπτώσεις, είναι απλώς αδύνατο να εκτελέσετε τη λειτουργία. Το Face Unlock αρνείται συστηματικά να ξεκλειδώσει τη συσκευή. Μερικές φορές ζητά από τον χρήστη επανεκκινήστε τη λειτουργία (χωρίς περισσότερο αποτέλεσμα), μερικές φορές προσποιείται μη διαθεσιμότητα υλικού.

Το ζήτημα προέκυψε πριν από την ενημέρωση ασφαλείας του Ιανουαρίου και η διάθεσή του δεν το έχει επιλύσει. Μια αναδιάρθρωση του ξεκλειδώματος προσώπου είναι σχεδόν αποτελεσματική ή ακόμα και επανεκκίνηση της συσκευής. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες κατέληξαν να βρουν μια λύση, αλλά που αποδεικνύεται πολύ περιοριστική και η οποία δεν λειτουργεί πάντα: επαναφορά πλήρους smartphone.

Η Google δεν έχει αντιδράσει σε αυτό το σφάλμα αυτή τη στιγμή. Από την πλευρά μας, δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιου είδους δυσκολίες μετά από 3 μήνες χρήσης της συσκευής. Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι απλώς ένα ζήτημα λογισμικού, όχι ένα πρόβλημα υλικού και μια απλή ενημέρωση συσκευής θα επιλύσει το πρόβλημα.

Πηγή: 9to5Google