Το PayPal και το PornHub, τελείωσε: η πλατφόρμα πληρωμών δεν θέλει πλέον να χρηματοδοτεί πορνογραφία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 22 Νοεμβρίου 2019 στις 13 ώρες 06 λεπτά

Το PayPal σταμάτησε μονομερώς να συνεργάζεται με το PornHub: οι βιντεογράφοι και οι ηθοποιοί της πλατφόρμας δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν πληρωμή μέσω αυτής της μεθόδου. Το PayPal δεν παρέχει κανέναν σαφή λόγο, αλλά δηλώνει στις σελίδες βοήθειάς του ότι απαγορεύεται η πώληση και η αγορά βίντεο σεξουαλικής φύσης.

PornHub εκφράζει τη λύπη του για ένα δελτίο τύπου ότι όλο και περισσότεροι ηθοποιοί και δημιουργοί της πλατφόρμας πορνογραφικών βίντεο δεν λαμβάνουν πλέον τη μεταφορά τους μέσω PayPal. “Είμαστε όλοι κατεστραμμένοι από την απόφαση του PayPal να σταματήσει τις πληρωμές σε περισσότερους από 100.000 παίκτες που εξαρτώνται από αυτό για να ζήσουν”, εξηγεί ο Corey Price, αντιπρόεδρος της πλατφόρμας, σε δελτίο τύπου.

Από την πλευρά της, η PayPal λέει σε ξεχωριστή δήλωση: “Ανακαλύψαμε ότι το Pornhub επεξεργάστηκε ορισμένες επιχειρηματικές πληρωμές μέσω PayPal, χωρίς να ζητήσει την άδειά μας.” Και προσθέστε για να έχετε “Λήφθηκαν μέτρα για την αποτροπή αυτών των συναλλαγών”. Όπως και άλλες πιο παραδοσιακές πλατφόρμες βίντεο, το PornHub πληρώνει τους δημιουργούς του μέσω του “Πρότυπο πρόγραμμα”.

Το PayPal δεν δίνει συγκεκριμένο λόγο για την απόφασή του. Αλλά στις σελίδες βοήθειας μπορούμε να διαβάσουμε ένα άρθρο με τίτλο «Ποια είναι η πολιτική του PayPal για συναλλαγές που περιλαμβάνουν σεξουαλικά αγαθά και υπηρεσίες; ” Λέει σε μαύρο και άσπρο ότι το PayPal “Δεν επιτρέπει την αγορά ή πώληση […] ψηφιακών αγαθών ή περιεχομένου που παρέχεται σε σεξουαλικά προσανατολισμένο ψηφιακό μέσο ».

Και το άρθρο για να το προσθέσετε “Οι λήψεις εικόνων ή βίντεο και οι συνδρομές ιστότοπων είναι παραδείγματα ψηφιακών αγαθών”. Επιπλέον, το PayPal λέει στους όρους χρήσης του απαγορεύει “Αισχρότητα”. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτή η μονομερής απόφαση στοχεύει να αποστασιοποιηθεί από τη βιομηχανία πορνογραφίας.

Διαβάστε επίσης: Android – Ρωσικό μυστικό λογισμικό Spyware κρύβεται σε πλαστά APK από το Pornhub και το Google Play

Ως αποτέλεσμα, το PornHub προτείνει τώρα τρεις εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής: Paxum (ένας τύπος ηλεκτρονικού πορτοφολιού), κρυπτογράφηση «Verge», επιταγές και άμεση κατάθεση για μοντέλα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Λιγότερο επωφελείς λύσεις, διότι στην περίπτωση των κρυπτονομισμάτων πρέπει να αντιμετωπίζετε μια πολύ κυμαινόμενη τιμή – ενώ οι άλλες μέθοδοι συνεπάγονται επιπλέον κόστος.