Το Oppo σβήνει τα περιθώρια στις πλευρές με αυτήν την απίστευτη καμπύλη οθόνη “καταρράκτη”

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Oppo μόλις έδειξε ένα πρωτότυπο smartphone με τη λεγόμενη οθόνη «καταρράκτη» του οποίου οι καμπύλες άκρες είναι καμπύλες στις 88 ° και ιδιαίτερα βυθίζονται. Αποτέλεσμα: όταν κοιτάζετε το smartphone από μπροστά, τα πλαϊνά σύνορα εξαφανίζονται εντελώς – ακόμη περισσότερο από ό, τι σε καμπύλες οθόνες Samsung ή Huawei για να αναφέρουμε μερικές.

Oppo μέσω Weibo

Η Oppo μόλις αποκάλυψε ένα εκπληκτικό πρωτότυπο smartphone που ενσωματώνει μια νέα οθόνη χωρίς περίγραμμα: μια οθόνη «καταρράκτη» με ιδιαίτερα βυθισμένες καμπύλες άκρες – έως και το μισό πάχος του περιβλήματος. Η καμπυλότητα των πλευρών δείχνει μια εξαιρετικά επιθετική 88 °: όταν το βλέπεις από μπροστά, τα όρια εξαφανίζονται εντελώς.

Το Oppo εφευρίσκει μια οθόνη τόσο καμπύλη που τα σύνορά της εξαφανίζονται

Και αν γίνει κύλιση, οι εφαρμογές θα έμοιαζαν σχεδόν να πέφτουν από την οθόνη σαν να είχαμε διασκεδάσει σε μια Ημέρα Ανόητου του Απριλίου πριν από δύο χρόνια. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, το Oppo δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτές τις οθόνες – ειδικότερα τη δύναμη του καμπυλωμένου γυαλιού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πιθανό ζήτημα σε αυτόν τον τύπο φόρμουλας.

Δεν θα γνωρίζουμε προς το παρόν σε ποιο βαθμό τέτοιες οθόνες ταιριάζουν σε μια εργονομική προσέγγιση (το smartphone φαίνεται πιο δύσκολο να κρατηθεί χωρίς να προκαλέσει τυχαίες ενέργειες). Σύμφωνα με τον Engadget, θα πρέπει ωστόσο να δούμε τέτοιου είδους οθόνες σε άλλα smartphone από την Κίνα.

Μια διαρροή από τον κατασκευαστή Vivo, για παράδειγμα, γύρω από το NEX 3 δείχνει ένα ποτήρι με πολύ καμπύλες και βυθισμένες άκρες. Ο προβληματισμός στην κάτω πλευρά υποδηλώνει ότι αυτός ο τύπος οθόνης θα καλύψει και πάλι το smartphone έως σχεδόν το ήμισυ του πάχους του.

Διαβάστε επίσης: Huawei, OnePlus, Oppo – ποιος κατασκευαστής προσφέρει την ταχύτερη φόρτιση;

Η Oppo δείχνει σε κάθε περίπτωση για άλλη μια φορά την ικανότητά της να καινοτομεί: ο ίδιος κατασκευαστής, για παράδειγμα, ανακοίνωσε επίσης πριν από μερικές εβδομάδες ότι κατάφερε να ενσωματώσει έναν αισθητήρα φωτογραφιών κάτω από την οθόνη – χωρίς εγκοπή ή διάτρηση. Και αναπτύσσει επίσης μια αναμενόμενη απάντηση στο Galaxy Fold και το Huawei Mate X.

Oppo μέσω Weibo
Oppo μέσω Weibo
Oppo μέσω Weibo
Oppo μέσω Weibo
Oppo μέσω Weibo
Oppo μέσω Weibo
Oppo μέσω Weibo

Πηγή: Engadget China