Το Opera 64 είναι πιο γρήγορο χάρη στον αποκλεισμό των προγραμμάτων παρακολούθησης διαφημίσεων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Opera ενημερώνεται στην έκδοση 64: το κύριο νέο χαρακτηριστικό είναι ένας αποκλειστής παρακολούθησης διαφημίσεων που επιταχύνει την περιήγηση ενώ αυξάνει το επίπεδο απορρήτου. Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί κατά περίπτωση, ανάλογα με τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Το Opera παίρνει την προστασία του απορρήτου σε μια εγκοπή: είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα αυτήν τη νέα δυνατότητα από το μενού ρυθμίσεων Opera, στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια. Συμμετέχει στον αποκλεισμό διαφημίσεων και το απεριόριστο δωρεάν VPN που εισήχθη πριν από αρκετά χρόνια. Ο νέος αποκλεισμός παρακολούθησης διαφημίσεων βασίζεται στη λίστα προστασίαςΛίστα προστασίας παρακολούθησης EasyPrivacy. Όπως και το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, αποτρέπει τη φόρτωση σεναρίων από γνωστά προγράμματα παρακολούθησης για την προστασία του απορρήτου των χρηστών.

Η ταχύτητα φόρτωσης αυξήθηκε έως και 76%

Στο blog τους, οι προγραμματιστές του Opera επικοινωνούν σχετικά με την απόδοση του προγράμματος περιήγησης. Σύμφωνα με αυτούς, ο αποκλεισμός ιχνηλατών μπορεί να εξοικονομήσει ιστοσελίδες έως και 20% χρόνο φόρτωσης. Συνδέοντας το με το ήδη υπάρχον πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 76% της αύξησης ταχύτητας, αν και η Opera δεν καθορίζει τη μέθοδο υπολογισμού που της επιτρέπει να το επιβεβαιώσει.

Αυτή η λειτουργία κατά της παρακολούθησης αποτρέπει τους ιστοτόπους από την ανάκτηση ιστορικού περιήγησης, για παράδειγμα την εμφάνιση διαφημίσεων για προϊόντα που είδαν στο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης: Το Opera Mini ενσωματώνει την κοινή χρήση αρχείων εκτός σύνδεσης και δηλώνει πόλεμο σε ειδικές εφαρμογές

Η έκδοση 64 του Opera φέρνει επίσης νέες δυνατότητες στο εργαλείο καταγραφής οθόνης. Σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε έναν ιστότοπο ως PDF ή να καταγράψετε μια περιοχή ή ολόκληρη την ιστοσελίδα. Ο επεξεργαστής εικόνας έχει εμπλουτιστεί, καθώς μπορείτε, από το πρόγραμμα περιήγησης, να προσαρμόσετε τις λήψεις προσθέτοντας βέλη, θαμπάδες περιοχές, επισημαίνοντας ορισμένα κείμενα ή προσθέτοντας φωτογραφίες, emoji και αυτοκόλλητα.

Κατεβάστε το Opera 64