Το OnePlus παρουσιάζει το Concept One, το smartphone με τριπλό αόρατο οπίσθιο αισθητήρα φωτογραφιών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το OnePlus μόλις ανέβασε το πέπλο στο Concept One, το πρώτο smartphone εξοπλισμένο με έναν αόρατο αισθητήρα τριπλής οπίσθιας φωτογραφίας, στο CES 2020. Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη McLaren, διακρίνεται από την πλάτη του που καλύπτεται με ένα ηλεκτροχρωμικό γυαλί ικανό να αλλάξει έγχρωμος.

Όπως πειράστηκε πολλές φορές, η OnePlus εκμεταλλεύτηκε το CES στο Λας Βέγκας για να παρουσιάσει το Concept One, ένα smartphone εξοπλισμένο με τεχνολογία ικανή να κάνει την πίσω κάμερα εντελώς αόρατη. Για να επιτύχει αυτό το επίτευγμα, η νέα κινεζική μάρκα κάλυψε τον τριπλό κατακόρυφο αισθητήρα φωτογραφιών στο πίσω μέρος ενός ηλεκτροχρωμικού γυαλιού που αποτελείται από “Οργανικά σωματίδια”. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το γυάλινο πλαίσιο είναι επίσης “Λεπτό από ένα προστατευτικό φιλμ από γυαλί οθόνης” (0,35 mm).

Η κάμερα εμφανίζεται σε μόλις 0,7 δευτερόλεπτα

Αυτό το ποτήρι είναι ικανό “Εναλλαγή σε μια στιγμή από αδιαφανές μαύρο σε διαφανές μόλις ενεργοποιηθεί η κάμερα”. Σύμφωνα με την OnePlus, αρκεί 0,7 δευτερόλεπτα για εναλλαγή από διαφάνεια σε αδιαφανή. Όταν η εφαρμογή φωτογραφιών του smartphone δεν είναι ενεργοποιημένη, η κάμερα είναι επομένως εντελώς αόρατη. Αυτός ο πολύ ιδιαίτερος σχεδιασμός δεν είναι μόνο αισθητικός. Χάρη στο ενσωματωμένο φίλτρο πόλωσης, το γυαλί θα επιτρέψει στους χρήστες να το επιτύχουν “Ευκρινέστερες και πιο λεπτομερείς φωτογραφίες” σε συνθήκες φωτεινού φωτός.

Η αόρατη κάμερα παρουσιάζεται ως μια νέα μορφή σχεδιασμού κάμερας, η οποία απαλλάσσει τον χρήστη από τους συμβιβασμούς των τρεχουσών διατάξεων της κάμερας ». Καλωσορίζει τον Pete Lau, CEO της OnePlus, σε δελτίο τύπου. Σύμφωνα με τον διευθυντή, το Concept One « φέρνει επανάσταση στον σχεδιασμό CMF (χρώμα, υλικό, φινίρισμα) ” στο πεδίο του smartphone. Μπορούμε προφανώς να περιμένουμε ένα ποτήρι αυτού του είδους να ενσωματωθεί στα επόμενα smartphone της μάρκας.

Διαβάστε επίσης: Το OnePlus εγκαινιάζει τη βελτιστοποιημένη φόρτιση για τη διατήρηση της μπαταρίας – πώς να την ενεργοποιήσετε

Το OnePlus εμπνεύστηκε από τη McLaren

Για να αναπτύξει το Concept One, το OnePlus έχει εμπνευσμένο από το 720S της McLaren, ένα σπορ αυτοκίνητο που παράγεται από το 2017. Το αυτοκίνητο είναι πράγματι εξοπλισμένο με γυάλινη οροφή του οποίου το χρώμα και η αδιαφάνεια είναι σε θέση να ποικίλλουν. Είναι η ίδια τεχνολογία με αυτή του ηλεκτροχρωμικού γυαλιού του Concept One. Άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στο τηλέφωνο περιλαμβάνουν δέρμα ημι-ανιλίνης, ένα υλικό υψηλής ποιότητας που προορίζεται να κάνει τη λαβή πιο άνετη.

Εδώ και πάλι, η OnePlus εμπνεύστηκε από τα αυτοκίνητα του συνεργάτη της McLaren. Υπενθυμίζοντας, οι δύο εταιρείες έχουν συνδεθεί από το τέλος του 2018. Η OnePlus έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο smartphone με τα χρώματα του βρετανικού κατασκευαστή αυτοκινήτων: το OnePlus 6T McLaren Edition και το OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Τι πιστεύετε για αυτό το smartphone και τον αόρατο αισθητήρα φωτογραφιών του; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.