Το OnePlus είχε ξανακάνει τα δεδομένα των χρηστών του

OnePlus 6 και 6T: Το Android 10 με Oxygen OS 10.3.0 είναι διαθέσιμο σε σταθερή έκδοση

Μετατόπιση. ο 25 Νοεμβρίου 2019 στις 19 ώρες 11 λεπτά

Ο κινεζικός γίγαντας OnePlus μόλις υπέστη μια νέα επίθεση στους διακομιστές του. Το 2018, η εταιρεία είχε ήδη αντιμετωπίσει παραβίαση, κατά την οποία είχαν κλαπεί οι αριθμοί τραπεζικών καρτών. Ευτυχώς αυτή τη φορά, η νέα επίθεση είναι λιγότερο μολυσματική.

Καμία τύχη για OnePlus που ήταν πρόσφατα θύμα εισβολής στους διακομιστές του, ως αποτέλεσμα αυτού, ορισμένα δεδομένα πελατών ενδέχεται να έχουν κλαπεί. Εάν η εταιρεία αντέδρασε γρήγορα ενημερώνοντας τους χρήστες μέσω email και δημοσιεύοντας μια ειδοποίηση στο φόρουμ της, παραμένει πολύ μυστηριώδες για τον αριθμό των ενδιαφερόμενων καταναλωτών.

Το OnePlus προειδοποιεί τους χρήστες του, αλλά δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό τους

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι χάκερ κατάφεραν να πάρουν τα χέρια τους στα δεδομένα των πελατών. Παρουσιάστηκαν οι ακόλουθες πληροφορίες: τα ονόματα, τους αριθμούς επικοινωνίας, τις παραγγελίες, τις διευθύνσεις email και τις φυσικές διευθύνσεις των χρηστών. Από την άλλη πλευρά, η OnePlus πιστοποιεί ότι οι κωδικοί πρόσβασης, καθώς και οι πληροφορίες που σχετίζονται με τον λογαριασμό και την πληρωμή δεν έχουν αγγίξει.

Ο Ζιβ, ένας από τους αξιωματικούς ασφαλείας στο OnePlus, εξηγεί ότι η ομάδα του έκανε τα πάντα για να αποκρούσει την επίθεση και να κλείσει την τρύπα ασφαλείας: Πραγματοποιήσαμε άμεση δράση για να σταματήσουμε την εισβολή και να ενισχύσουμε την ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες αδυναμίες Πριν από τη δημοσιοποίηση, ενημερώσαμε τους επηρεαζόμενους χρήστες μέσω email. Αυτήν τη στιγμή συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω διερεύνηση αυτού του περιστατικού.

Εάν τα πιο ευαίσθητα δεδομένα δεν είχαν διαρρεύσει, είναι ωστόσο πιθανό οι χάκερ να εκμεταλλευτούν αυτά τα δεδομένα σε θύματα ανεπιθύμητων μηνυμάτων, όπως υποθέτει το OnePlus. Ή να ανταλλάξετε αυτά τα δεδομένα με άλλους χάκερ ή να τα μεταπωλήσετε σε αδίστακτες εταιρείες.

Το hack ήταν μικρότερο από αυτό που είχε βιώσει η εταιρεία τον Ιανουάριο του 2018. Τότε, σχεδόν 40.000 χρήστες είδαν τα δεδομένα της πιστωτικής τους κάρτας να εξαφανίζονται. Αφ ‘ετέρου, Το OnePlus δεν έχει κοινοποιήσει αυτήν τη φορά τον αριθμό των χρηστών που επηρεάζονται από αυτό το ελάττωμα και είναι απίθανο να το κάνει από εδώ και στο εξής.

Πηγή: OnePlus