Το Netflix ωθεί τους Γάλλους να αποφύγουν τα τηλεοπτικά κανάλια

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 13 Αυγ 2019 στις 10 ώρες και 45 λεπτά

Το Netflix ωθεί τους Γάλλους να εγκαταλείψουν τα τηλεοπτικά κανάλια, αποκαλύπτοντας τα τελευταία στοιχεία από τη μελέτη NPA Conseil / Harris Interactive. Τον Ιούλιο του 2019, οι κάτοικοι της Γαλλίας προτίμησαν να περάσουν τα βράδια τους μπροστά από την τελευταία σεζόν του Stranger Things ή του La Casa de Papel παρά μπροστά από τα TF1, M6 ή France 3.

netflix

Το Netflix, το OCS και το Amazon Prime Video ώθησαν τους Γάλλους να εγκαταλείψουν τα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια αυτό το καλοκαίρι, αναφέρει η μελέτη NPA Conseil / Harris Interactive που μεταδόθηκε από τους συναδέλφους μας από το Παρισινό. Κατά το μήνα Ιούλιο, 3,5 εκατομμύρια Γάλλοι παρακολούθησαν μια σειρά ή μια ταινία κάθε μέρα σε μια πλατφόρμα ροής. Αυτό είναι ένα εκατομμύριο περισσότεροι θεατές από τον Ιούλιο του 2018. Είναι επίσης περισσότερο από ό, τι στο πρώτο τρίμηνο του 2019 (2,8 εκατομμύρια). “Μετά από μια επιβράδυνση τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών, η κατανάλωση του Netflix και των ανταγωνιστών της εξερράγη τον Ιούλιο” εξηγεί ο Philippe Bailly, διευθυντής του NPA Conseil. Υπενθύμιση, αυτό συνέβαινε ήδη στις αρχές της σχολικής χρονιάς 2018, ανέφερε μια έρευνα της Publicis / Mediamétrie.

Οι Γάλλοι προτιμούν τώρα το Netflix από τα TF1, M6, France 2 και άλλα

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 6,5% των ατόμων άνω των 15 παρακολουθούν περιεχόμενο σε μια πλατφόρμα ροής κάθε μέρα. Στις μισές περιπτώσεις, οι Γάλλοι παρακολουθούν μια σειρά ή μια ταινία μετά τις 8 μ.μ. Το 75% του περιεχομένου που παρακολουθήθηκε τον Ιούλιο του 2019 ήταν σειρές, υπογραμμίζει το NPA Conseil. Μια ακόμη πιο έντονη τάση μεταξύ των νεότερων. 12% των 15/34 ετών Παρακολουθήστε μια σειρά ή μια ταινία κάθε μέρα από τον κατάλογο Netflix ή Amazon Prime Video. Συγκριτικά, παρακολουθούν παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια μόνο κατά μέσο όρο 1,5 ώρες την ημέρα.

Αυτή η καλοκαιρινή επιτυχία οφείλεται κυρίως στην επιτυχία των σειρών εκδηλώσεων όπως το Stranger Things ή το La Casa de papel. Τέσσερις ημέρες μετά τη σύνδεση στο διαδίκτυο, η σεζόν 3 του Stranger Things είχε ήδη προβληθεί από 40,7 εκατομμύρια λογαριασμούς. Ίδια ιστορία με το La Casa de papel. 34,4 εκατομμύρια συνδρομητές παρακολούθησαν την τελευταία σεζόν μέσα σε μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του.

Η μελέτη τονίζει επίσης την απουσία σοβαρού ανταγωνισμού από τα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια. Ο Philippe Bailly δείχνει το δάχτυλό του “Η έλλειψη προγραμμάτων εκδηλώσεων σε ιστορικά κανάλια καθώς και σε TNT” κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. “Έχουμε ακόμη λιγότερη επιθυμία να καθίσουμε μπροστά στην τηλεόραση όταν υπάρχουν μόνο εκδρομές” λυπάται για τον ειδικό. Υπό αυτές τις συνθήκες, το Netflix θα σκοτώσει την παραδοσιακή γαλλική τηλεόραση τα επόμενα χρόνια;

Πηγή: Le Parisien